Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Lokakuu 2011

1.10 Lappajärven ympäri

Kokoonnuttiin Vimpelin Viitaniemen pellolle tarkoituksena kiertää porukalla Lappajärvi. Kelihän oli aikalailla superia auringon paistaessa täydeltä terältä ja tuulikin oli melko rauhallinen. Lentäjiä oli tullut paikalle kymmenkunta.

 

Pari kaveria starttas jo hiukan ennen minua. Koitin lähteä taas rististartilla ilmaan tuota kipeää olkapäätä säästellen. Parin heikkotuulisen yrityksen jälkeen se kuitenkin onnistui.

Jari siellä jo viilettää keskellä Lappajärven selekää :)

 

Lakeaharjun laskettelukeskus

 

Siipimies samoissa maisemissa.

 

Lakeaharjun säätutka. Muotoilijalla ollu mielikuvitusta :)

 

Katajalahti

 

Katajalahden venesatama. Jäänmurtajat näköjään jo valmiina laiturissa :)

 

Lappajärven Itärannalla on monenlaista kesäasuntoo

 

Pokelanniemi

 

Vesi on tällähetkellä tämänseudun vesistöissä ennätyskorkealla joten kaikki hiekkarannat on veden alla ja osasta nurmikotkin.

 

Vimpelin keskustan halki kulkevan Savojoen suisto.

 

On se kiva kun ei tartte yksin lennellä.

 

 

Savojoen rannalla

 

Pitihän sitä pyöräyttää keskustan kautta.

 

Sitten oltiinkin jo Leväniemessä ja leirintäalueella Lappajärven Pohjoispäässä. Karavaanarit näköjään nauttii näistä kuulaista syyskeleistä vaunuissa sisällä kun ei näy ketään rannalla pomppimassa.

Tässä näkyy hyvin vedenpinnan korkeus, rantanurmikot veden all.a

 

Sitten vain Nykälänniemeen Lappajärven yli. Kivitippu hallitsee maisemaa.

 

 

 

 

Lappajärven keskustan maisemia

 

Vaikea arvata että kyseessä on Kirkkoniemi

 

 

 

Vesi vallannut tilaa mökkitonteilta ja mitä ilmeisimmin lupaa kysymättä. Toisaalta vesi on ollut tälläkin kohtaa se alkuperäinen asukas, eli taitaa loppupeleissä kuitenkin olla asia toisinpäin.

 

Tässä Tarvolanniemessä oli "Lentojätkä" tapahtuma vuonna 2002

 

Lappajärven Länsirannan kuvaukset jäi melkein kokonaan vastavalon takia. Tuosta Karvalasta lähdettiin yhtenä talvena kokeilemaan korkeeta suoran-narun hinausta riippuliitimellä mutta siinähän lopulta kävi köpelösti kun hinauskelkka osoittautui kakspäälläkin liian köykäseksi vetovälineeksi alkaen pakittaa ja lopulta kelkka meni nurin tiputtaen äijät hangelle ja näin ennätysyritys kariutui. Itse seurasin tilannetta movasta.

 

Tässä ollaankin sitten jo kierretty Lappajärven eteläkärjen kautta ja ollan Isoniemen maisemissa. Tuosta rannalta oli yks mökkikin varailtu tähän lentosessioon tarkoituksena saunoa ja paistella pyttipannua kesäkauden päättymisen kunniaksi, mutta osanottajat luikkivat kaikki lopulta omille teilleen.

 

Oho! kohtaavaa liikennettä, oikein säikähin. Se näissä porukkalennoissa on aina vaarana että törmää toiseen lentäjään. Edellisen kerran näin jonkun vastarannalla Järven toisessa päässä Lappajärvellä. Tarkkana saa olla :)

 

Sitten takaisin laskupellolle ja siellähän oli täys rähinä vielä päällä. Ovakkohan vasta lähössä kiertämään järvee ? No lopulta selvis että ainoastaan Heikki ja minä kiersimme Lappajärven. Muut hortoili missä sattuu.

 

Lopuksi vielä yksi oppilas koki ensimmäisen Movalentonsa Vimpelin pelloilla. Onnittelut

 

Hienosti lähti tokalla kertaa ilmaan. Se on huikea kokemus kun pääsee ihan omin avuin taivaalle.

Mukava lentotapahtuma vaikkei saunojia tälläkertaa ollutkaan.