Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Lokakuu 2010

Länsi- Euroopan kierros 29.9 - 13.10

3.10 Itävalta

Lentopaikka Nötch Itävalta (punainen piste)

 

Kotkanpesän jälkeen ajoimme yöksi Itävaltaan St. Michael im lungau nimiseen kylään. Tämän kuvan näkymä oli hyvin tyypillinen kaupunkimaisemassa, eli kaljupäinen herra kulki pinkkiläppäri sylissä pitkin katuja.

 

Hotelliyön jälkeen kävimme tsekkaamassa yhden kentän, mutta ei tohdittu varhain sunnuntai-aamuna herättää uinuvaa kylää. Kysyimme vielä varmuudenvuoksi Itävallan lentomahdollisuuksista paikalliselta poliisiasemalta. Poliisi soitteli kyllä ahkerasti ja selvitti asiaa mutta pieni epävarmuus kuitenkin jäi asiasta että voiko täällä Itävallassa lentää. Poliisi varoitteli että jos Armeija kiinnostuu meistä ja lähettää helikopterin paikalle tulee se hyvin kalliiksi.

 

Jatkoimme matkaa hienoissa alppimaisemissa välillä pysähdellen kuvaamaan. Ajoimme melko paljon moottoritien alla mutkittelevia pienempiä teitä

 

 

 

Sunnuntaina puolenpäivän jälkeen saavuimme oikeaan paratiisiin. Pikku kenttä Nötsch nimisessä kylässä Italian rajan tuntumassa otti meidät Pohjolan miehet hienosti vastaan. Kentällä oli verkkaista pienkone toimintaa, mutta saimme helposti luvan radiottomiin lentoihin senjälkeen kun oltiin tutustuttu ilmailukarttaan ja valvottujen rajat oli siten tiedossa.

Korkeat lumoavan kauniit vuoret ympäröivät kenttää, tuuli oli ihanteellinen ja aurinko paistoi joten fiilikset oli todella korkealla.

 

Italian raja tuossa moottoritien mutkassa.

 

Valitettavasti kuvista ei välity se mahtava tunnelma joka vallitsi lennolla. Vuoristomaisemat oli todella sykähdyttävät.

 

 

 

 

 

 

Hienon lennon jälkeen kentälle takaisin. Heikki väistää laskeutuvaa konetta.

 

Tapiolla ei kone lähtenyt heti tulille, mutta saatiin se kuitenkin pelaamaan ja näin pääs Tapsakin lentämään Itävallassa.

 

 

Jarikin malttoi vihdoin lopettaa

Näin oli Itävalta korkattu ja vieläkin on pakko hehkuttaa näitä hienoja maisemia. Lennon jälkeen kahville "terminaaliin" Täällä kuten Saksassakin piti hiukan maksaa kentän käytöstä. Se ei ollut ongelma sillä vastinetta rahoille kyllä saatiin.

Nötschistä jatkettiin matkaa Italiaan.

Jatkuu...