Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Marraskuu 2011

4.11 Perännejärven kierros

Pitkään on ollut taas lentokelvotonta keliä, mutta tänään aamupäivällä oli niin hieno ilma ja se kutsui lentäjää auringon säteillä luokseen joten pakkohan kutsuun oli vastata myöntävästi. Taivas kuitenkin meni pilveen ennenkö olin pellolla siipeä ilmaan nyhtämässä. Oli tarkoitus samalla testailla uutta moottoriin asentamaani kohokaasutinta joten sekin painoi miestä taivaalle.

Itä-Peränteen kotikylän tuntumasta Hautolahdesta ponkaisin ilmaan hiukan pimenneeseen keliin joten kuvat ovat samaa pimeetä plaatua. Tässä lapsuuteni temmellyskenttä Perännejärven Itärannalla. Se on kuulkaa lottovoitto syntyä ja kasvaa tällaisissa maisemissa. Oltiin kaukana pahasta mualimasta. Täällä ei potkittu mummoja eikä vedetty piriä porttikongeissa vaan kivitettiin puhelinpaaluja ja ammuttiin räkättejä ritsoilla ja käytiin omenavarkaissa silläaikaa kun kilju kypsyi kusiaispesässä..

 

Myötäpäivään järveä kiertäen. Tässä Pakarinkylän maisemia.

 

Peränteen Punkaharju takana

 

Kantoniemessä rakennetaan lisää tilaa nelijalkaisille hyötyeläimille. Se on työntäyteistä touhua nykyään tuo maatalous, ajassa jossa mikään ei riitä ja arvot mitataan vain tehokkuudella.

 

Uusi mökkialue Perännejärven Pohjoispäässä. Tuosta sais talviasuttavan mökin reilulla 300 tuhannella valuuttayksiköllä. Halpaa ku lentäminen.

 

Vääräkosken tehdasmiljöö. Kuvanottopaikan alapuolella kuljettiin ensimmäiset neljä kouluvuotta kävellen Vääräkosken kouluun kun linjapiili jätti meidät tuohon Itä-Peränteelle johtavan maantien varteen josta lähti oikopolku koululle. Silloin oli tämä Vääräkosken kartonkitehdas voimissaan ja tämäkin laani täynnä pikkupoikaa pelottavia talonkorkuisia puupinoja ja tehdas toi leivän useimpiin lähialueen perheisiin. Nyt ei ole enää loistosta jäljellä kuin luhistuvat varastot ja pysähtyneet koneet. Tainneet Kiinalaiset viedä leivän rasvareilta.

 

Komia on tämä Ähtärin Heathrow Airport. Odotuksessa tais olla nytkin kymmenkunta konetta kun Mova 2417 päätti tehdä matalan lähestymisen kiitotie yks seiskalle josta oikealla kaarrolla plaanin mukaan kohti Hautolahtea.

Uusi kaasari toimi koneessa kuin lentäjän ajatus joten mikäs oli lentää reuhottaa.