Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Toukokuu 2012

8.5 Töysässä Jumala nähköön

Iski taas kelvollista keliä joten suunnistimme starttipeltoa etsimään Töysän perukoille Ponnenjärven Itälaidalle josta löytyikin loistava rinnepelto. Hetki tuulikyttäystä ja sitten rististartilla ilmaan. Paikallinen paramotoristi Leinosen Matti oli tullut katselemaan meidän maasta irtautumista. Takana olevan talon isännältä saimme luvan sänkikiitotien käyttöön.

 

Tässä Pellon omistajan Tupa

 

Sitten vain Ponnenjärveä kiertämään myötäpäivään

 

Matin reviiri etualalla. Oikealla puolella taloa starttipelto joka soveltuu paremmin tyynen ja heikon tuulen olosuhteisiin turbulenssia aiheuttavien rakennusten ja metsien takia. Tälläkään tuulella en tohtinut laskeutua pintoihin riepoteltavaksi.

 

 

Akonkosken saha puron saartamana.

 

 

Teollisuuttakin löytyy Töysästä.

 

Tällä huoltoasemalla ollu jo monta yrittäjää mutta taas vain on jouduttu laittaa ovet kiinni. Syy on aika helppo arvata.

 

Töysän keskustaa

 

Töysän hieno kirkko

 

Hienot puitteet hikoiluun.

 

Ranta asutusta

 

Kitulanmäki Ritolassa

 

 

Honkatalot tehdään täällä

 

Hamsterin pesä :)

Ponnenjärven pohjoispää melko rehevöitynyt ja siitähän linnut ja lintumiehet tykkää.

 

Taitaa olla poijilla tällähetkellä kaukoputkessa rutkimus pararätkimys Ilmeisesti aika harvinainen laji kun ei oo keritty autoa parkkeeraamaan.

 

Sitten laskuun starttipaikalle ja Aarno murhas mun tuulipussin. Sellanen päristely tälläkertaa. Keli hiukan möykkyinen mutta tarkeni jo miltei kesätamineissa.