Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2011

8.6 Närpiön helteessä

Vuorossa oli lentelyä Ruotsinkielisellä alueella. Paikallisella opastuksella valikoimme starttipaikaksi pienen jalkapallokentän Närpiön länsipuolelta Tjärlaxista. Kaikki pellot on täälläkin viljalla tai pitkällä heinällä jossa ei pysty juoksemaan, joten melko haasteellista on löytää tähän vuodenaikaan starttipaikkoja.

Keli oli muutenkin haasteellinen paramoottoristartteihin, 30 astetta lämpöä ja kokolailla tyyntä ja paljon bensaa tankissa pitkälle lennolle. Hiki virtasi ennenkö kaikki päästiin potkurituuletukseen taivaalle.

Kaikki kuitenkin kunnialla ilmaan ja kohti uusia seikkailuja. Haapalan Markku kävi kokeilemassa minun Polinia ja niin vain pääs isokin mies kevyesti ilmaan tyynellä ja helteellä.

Tässä Markku laskeutuu kuin lintu oksalle.

 

Heikki ponkas seuraavana ilmaan

 

Sitten Aarno höyhenen kevyesti ilmaan

 

Seuraavaksi lähti startin uusineet eli Jan ja minä. Janilla oli kuulemma liikaa bensaa tankissa tälle kelille ja sitä piti eka yrityksen jälkeen vähentää. Itsellä vasen siivenkärki taittui lähdössä ja näin siipi ei noussut kunnolla lentotilaan. Toisella yrityksellä päästiin mekin ilmaan. Onneksi ei tullut hiki :)

 

Tuollainen lähtöpaikka Tjärlaxissa. Ilman tuota pallokentän vieressä olevaa viljapeltoa ei tuosta oltais päästy ilmaan, viljapeltoa käytti lähes jokainen kiitotien jatkeena.

 

Suunnitelmissa oli lentää pohjoista kohti jopa Maalahteen asti joka on n. 80 km päässä ihan Vaasan kyljessä.

 

Ensin Närpiön keskustan kautta koukaten

 

Sitten kasitien vieressä kulkevaa kylätietä seuraten kohti Pohjoista. Keli oli miellyttävän tasaista ja mukava oli lentää matalalla pihojen elämää seuraten.

 

Ensimmäinen asutuskeskittymä reitillä oli Västra Yttermark

 

ja kirkkohan se siellä seisoo ylväänä puskassa.

 

Ylimarkku oli seuraava taajama

 

Vähän monihyväsempi kirkko Ylimarkussa kuin tuo aiempi

 

Matka jatkui Pohjoista kohti. Paljon oli kyläläisiä naama taivasta kohti kun yli lenteli. Tässäkin varmaan haluttais syliin istumaan.

 

Ei tartte ihan heti lähteä rautakauppaan.

 

 

Kaipais jo pientä pintaremonttia.

 

Kasvihuoneita on paljon täälläpäin

 

Sitten tultiin Pirttikylään josta lennolla mukana ollut Jan oli kotoisin

 

Pirttikylän maamerkki

 

Vasta Pirttikylässä tavoitin Aarnon ja Heikin, Jan oli kääntynyt jo aiemmin takaisin lähtöpaikalle. Mukana ollut Haapalan Markku ajoi hakuautoa. Itse olin suunnitelut lentäväni alkuperäisen suunnitelman mukaan Maalahteen mutta muut laskeutuivat tänne
Pirttikylään joten seurasin itsekin perässä laskuun. Hieno lento kaikenkaikkiaan ja kerrankin ei tarvinnu palella. Palasimme hakuautolla takaisin Närpiöön kun Heikin auto jäi sinne. Roskaruokailun jälkeen suunnistimme Aarnon kanssa Laihialle yöksi, ajatuksena lentää siellä seuraavana aamuna. Muut palas kotiin.