Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Heinäkuu 2014

8.7 Etsintälento Suolahdella

Keskisuomen Vapepasta oli soitettu paikalliselle Movakontaktille Upille että vanhempi mies on lähtenyt omille teilleen edellisenä päivänä hoitolaitoksesta ja etsinnät on käynnissä. Ei muutakuin ilmoo harrastajalistalle ja niin oli illalla Suolahdessa keskustan tuntumassa pellonlaidassa 5 pilottia valmiina tositoimiin. Ennen ilmaan nousua saimme vielä viimeisimmän tiedon kadonneen todennäköisimmästä sijaintialueesta.

Startissa oli terminen tuuli vaihdellen suuntaansa puolelta toiselle joten sopiva hetki ylösnousemukseen piti valita. Paikkakin vaihdettiin aluksi paitsi yksi jäi eri pellolleja koetti lähteä sieltä ylämäkeen onnistumatta kuitenkaan siinä.

 

Etsintä alkoi rannoilta

 

Tuosta oikeanpuolimmaisesta laitoksesta oli etsittävä lähtenyt salaa omille teilleen. Tunnistamista helpottamassa hänellä oli kuulemma päällään vaaleanpunainen paita.

 

Vieressä sairaala

 

Etsintäalueen Pohjoisrajana oli tämä lampi, joka nimeltään Levänen.

 

Itse keskityin paremmin rantojen tarkkailuun koska metsäalueet eivät oikein houkutelleet matalalla lentämiseen.

 

Sinne on joskus vajonnut pari isoa venettä. Mikä lie näiden historia.

 

Metsä Group Suolahdessa

 

Etsinnän jälkeen kiersin vielä uimarannan kautta.

 

Oho! Mitäs täällä touhutaan? Yks varjo omituisessa paikassa ja toinen vasta starttivalmiina. Laskun jälkeen sain kuulla että tuuli oikutellut ja estänyt Aarnon lentoonlähdön ja heitelly Timon laskeutumisessa lähelle metsää.

 

Ite olin jo käyny etsintälennolla kun Aarno vasta lähti.

 

Virkavaltakin tuli pian ihmettelemään touhua ja toi samalla viestin minulle ja Timolle kun olimme jo laskeutuneet että että vanhus löytyi ja löytäjä oli joku sinertäväkuvioisella siivellä lentänyt varjoliitäjä. Kokkosen jarihan sen oli löytänyt metsäiseltä mäeltä makaamassa puitten välissä. Lähellä oli ollut maaetsintäpartio jolle Jari huusi sijaintiohjeita ja näin apu saapui paikalle. Metsänpäällä maassa makaavan uupuneen vanhuksen yläpuolella kiertelevät lokit olivat ohjanneet Jarin paikalle. Itsekin olin nähnyt nuo kiertelevät lokit tuolla paikalla mutta en osannut niitä yhdistää tähän kadonneeseen. No seuraavalla kerralla tuokin asia tiedetään. Löytöpaikka oli alle kilometrin päässä hoitolaitoksesta kuten yleensäkin.

 

Aarnokin sieltä viimeisenä laskuun. Kaikki lentäjät sai tiedon Jarin löydöstä vasta laskeutumisen jälkeen.

 

Siinä koko etsintäpartio virkavallan kuultavana. Onneksi yksi tarkkasilmäinen löysi pulassa olevan vanhuksen ja homma päättyi parhaalla mahdollisella tavalla. Movayhteisö sai tästä myös mukavasti myönteistä julkisuutta