Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Maliskuu 2013

9.3 Nummijärvi Fly-In

Perinteisesti käytiin taas Nummijärven talvisessa lentotapahtumnassa. Paikalle oli tullut hienon ulkoilu ja lentosään houkuttelemana todella paljon porukkaa ja lentäviä härveleitä. Meille liitäjille oli lentotoiminnan kannalta paras paikka kiitotien takana oleva alue joka tosin oli epäedullinen yleisön suhteen kaukaisen sijainnin takia. Paikalle tultua kävästiin heti ilmassa ja muutama kuva tuli räpättyä.

 

 

Aamupäivän puolella oli vielä platalla tilaa mutta iltapäivällä oli jo ruuhkaa ilmatilassakin ja nousuja ja laskuja sai odotella.

 

Liitäjien puolella pieniä teknisiä ongelmia aina joskus. Tässä kone pätki mutta onneksi vika löytyi ja pian jalat irtos maasta.

 

Kyllä liitäjistäkin pidettiin huolta auraamalla hinauspaana kulkuvaikeuksien takia, mutta ura jäi lyhyeksi koska vettä alkoi olla kauempana ja raktorilla ei tohtinut ajaa pidemmälle. Hinauslennot jäivätkin mönkijän kitkakelalla mataliksi.

 

Minun rysky siinä odottelee rauhassa ilmaan nousua.

 

 

Käväsin tuulen rauhoituttua yhden lennon tekemässä yleisön iloksi. Hienosti rysky pelas, tosin lunta oli hiukan liikaa vaikeuttaen siiven ylösnousua heikon vedon takia. Pienellä työntöavulla homma kuitenkin onnistui.

Alla olevat kuvat: Jarmo Vainionpää