Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Lokakuu 2010

Länsi- Euroopan kierros 29.9 - 13.10

11.10 Travemynde, Saksa (punainen piste)

 

Matkalla Travemyndeen ylitettiin Kielin kanava

 

Travemynden lennolle startattiin samalta Neustadin kentältä jossa käytiin alussa pyörähtämässä tuulen ollessa muka liian kovaa. Nyt kuitenkin ihanteelliset olosuhteet. On se uskomatonta tuuria näitten säitten kanssa aina näillä pitkillä reissuilla, pariin viikkoon ei juurikaan ole kelit estäneet lentämistä.

Koko matkan vallinnut lentoonlähtönopeuskisa huipentui täällä Neustadin kentällä. Aarno ampaisi autosta niin että lapasuojat vain lenti ku paino juoksussa starttinappia.

 

Ei auttanut kuitenkaan sekään konsti vaan minä pokkasin tämän pystin kirkkaasti edukseni. Ainut heikkouteni on nimittäin ääretön nopeus.

 

Merenranta veti puoleensa heti kuin mangneetti.

 

Mitä mitä hittoa. Yhtäkkiä Plasma kurvaa ohi... No niin... starttikiireissä olin vahingossa ponkaissut ilmaan Jarin siivellä. No sattuuhan sitä.

 

On sitä vaan ilo kattella, vaikka välimatka kasvaakin trimmit auki.

 

Lensimme Jarin kanssa Travemynden satamaan

 

 

Laivat siellä täyttää ahtereitaan

 

Tuon firman laivaan kohta hypätään

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten jo takaisinpäin

 

 

 

Osasimpas takaisin kentälle. Vierailla seuduilla lentäessä on hyvin tärkeää painaa mieleen lähtöpaikka ettei eksy.

 

Heikki siellä kans jo finaalissa.

Laskeutumisen jälkeen sain kuulla että kun olimme Jarin kanssa jo startattu ilmaan oli kentälle porhaltanut vihainen vanha herra ja huitonut käsillään kuin kapellimestari konsanaan. Heikki oli vastaanottanut herran ja käsiojossa purkanut kaiken kielitaitonsa hänelle sanoen "mai neim iis heikki....vots joo neim ? Vanha herra oli ilmeisesti ymmärtänyt Heikkiä koska lämmöt oli laskenu heti ja tilanne alkoi rauhoittua muidenkin kielitaitoisten tullessa apuun. Kenttä oli kuulemma hänen hallinnassaan ja sieltä ei sais lentää ilman lupaa ja ilmoitusta Armeijan helikopteritukikohtaan. Herra kuitenkin leppyi, soitti tukikohtaan ja antoi viimein lentoluvan. Jarin kanssa me oltiin autuaan tietämättömiä tästä välikohtauksesta.

Siinä se oli sitten koko homma purkissa ja takana on mahtava reissu ja hienoja kokemuksia muisti täynnä. Tätä reissua muistellaan vielä pitkään.

Kiitokset kaikille mukana olleille. Porukka oli hyvä ja kaikilla oli hauskaa.

Ajomatkaa kertyi koko reissulla 5570 km
14 matkapäivää
lennettiin 7 eri maassa
12 lentoa
7 lentopäivää