Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Helmikuu 2010

13.2. 2010 Saarijärvi Meeting

Se on sitte lentokausi aloitettu tänä vuonnakin. Hiljasta on ollut Sydäntalvi, lunta jokapuolella ettei saappaat riitä ja kovia pakkasia ja lumisateita ym. tekosyitä. Ahosen Arto oli kutsunut paramotoristit Saarijärvelle lentelemään. Ihan hyvä joukko saatiin kasaan yli 15 asteen pakkasesta huolimatta. Tapahtuman järjestäjä oli suunnitellut pienen suunnistuskilpailunkin tapahtumaan. osallistujille jaettiin kartta jossa näkyi kaksi rastia ja joissa piti käydä kattomassa mitä siellä näkyi, aika ratkaisi. Itse kämmäsin startin pitkän lentotauon jälkeen ja sijoitukseksi tuli kolmas.

Kahdesta paikasta operoitiin ilmaan. Itse lähdin tuolta takimmaisesta rannan tuntumasta. Keli oli ihan tasainen ja pinnassakin vain pientä ilman liikehdintää, sormia alkoi kuitenkin paleltaa reilun puolentunnin lennolla kun akkuhanskoissa oli akut jääny lataamatta.

 

Monenlaisia tilanteita nähtiin. Tässä kone ei ottanut kierroksia ja vauhti hyytyi lumeen.

 

Tässä erittäin näyttävä suoritus joka myös hyytyi hankeen.

 

Samoin tämä on aina hauska tilanne kun lasku päätyy selälleen ja pilotti sätkii koneen päällä avuttomana kuin kala kuivalla maalla. Tähän tilanteeseen kuuluu aina erottamattomasti tuo vieressä saaliin rauhoittumista odottava "linssihyeena"

 

Kova se on tuo hiilikuitupotkuri, alumiiniputki melkein poikki ja potkuri ehjä.

 

Kiva tapahtuma taas ja hienoa oli päästä ilmaan pitkän tauon jälkeen. Kiitokset vielä Ahosen Teamille tarjoiluista ja järjestelyistä.

Palkintopokaalin suunnistuskisasa nappas Kokkosen Jari Pyhäsalmelta. Onnittelut.