Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Helmikuu 2017

14.2.2017

Tamphereen likka oli tullu tänne Pohojanmaalle asumaan ja villihtee meitä vanhoja jo puoliksi maadotettuja rättisorsia. Ei siinä tohorittu vastaankaan räpistellä ku Hellu kyseli lentoseuraa ja pian löyettiinki ittemme Töysästä Ponnenjärven eteläpäästä jonne tiistainen tuulenvire sopi hyvin. Liki kymmenen urosta Hellu sai imastua paikalle vaikka työkiireet painoi monella takana. Tilanne oli niin sokeeraava että eräskin movamies karautti hätäpäissään rantaan iliman lentovehkeitä ihmettelemään tätä Pohjanmaalla ennen näkemätöntä ja koko Suomessakin sangen harvinaista ja männän pauketta pelkäämätöntä movanaarasta.

Kameraki säikähti tätä ylitse pursuavaa tilannetta ja ylivalotti hätäpäissään ensimmäisen kuvan. Ihmekkös tuo kun kaksi luomakunnan kauneinta olentoo Hellu ja Clemente sattui heti kuukausien lentotauon jälkeen samaan ruutuun :)

 

 

Vähä siinä turistiin ensin rannassa ja sitten pikkuhiljaa siivet alkoi ottamaan tuulta alleen ja hajaantuivat järvelle kuin varpusparvi haukan kynsistä.

Minä tietysti ekana ilmaan kuten aina :) Toiset kukot sinne vain jäivät pöyhistelee ja kehumaan ittiänsä Hellulle.

 

 

Kovasti on taiteellinen jäänpinta ja ei ihan joka vuosi Helmikuun puolivälissä ole tällaista lumitilannetta. Nyt ois päässy pelloltakin hienosti lentoon mutta ku ollaan totuttu tähän aikaan vuodesta jäältä operoimaan niin ei aleta muuttamaan hyväksi havaittua tyyliä

 

 

Kirkkokuvan takiaha sitä oikeesti aina lähetään lentoreissuun :)

 

 

Töysään Jumala nähköön. Niinhän sitä sanotaan aina sopivassa tilanteessa. Taivaaltahan sinne parhaiten näkkee ja eikös se Jumalakin kahtele mun käsittääkseni sieltä taivaalta käsin meitä poloisia räpistelijöitä.

 

 

Vesan valtakunnassa kaikki hyvin.

 

 

Harvinaisen monta varjoo ilmassa yhtäaikaa Pohjanmaalla. Liian harvoin täällä kuitenkin tällainen lentolaite liikkuu, nimittäin kun tapasimme starttipaikalla miehen joka on asunut Ponnenjärven rannalla kuulemma 44 vuotta ja ei ikuna oo moista kampetta nähny ja nyt sitte kymmenkunta yhtäaikaa. mahtoi olla hieno kokemus.

 

 

Jotkut haluaa selfieen tasaisen taustan ja varmimmin se onnistuu pilvettömällä taivaalla.

 

 

Ei taida Tuulivoimamiehet tietää että ilma on ehjempää ja liikkuu nopiampaa täällä korkeemmalla ja ku kerran tuollasen tynkäkepin päähän potkureitaan virittelevät.

 

 

Vielä yksi ilmasta ilmaan kuva tästä lentokiiman lisääjästä :)

 

 

Sieltä ne ilmojen sankarit tulevat puljassa laskuun. Sanovathan ne Kauhavallakin että "parves on paree lentää"

 

Tuo ei miehiltä onnistu :)

 

Kiva oli pitkästä aikaa käydä liihottelemassa ja seurahan oli parasta A-ryhmää. Erityis kiitos Hellulle kun potkit ilmaan meitä jo lentomoottoreitaan jäähdytteleviä ilmojen Ritareita. Minunkin siipimies eppäili jo ennen tätä lentoo että onkohan mäntä jo ruostunu sylinteriin kiinni.