Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Huhtikuu 2011

14.4 virroilta tampereelle

Monena keväänä on pitänyt toteuttaa tämä lento mutta aina on löytyny joku tekosyy että homma on jääny suunnitteluasteelle. Nyt kuitenkin saatiin viiden kopla kasalle eli lentäjät Kokkonen, Isomäki, Ristolainen ja minä sekä autokuskiksi saatiin Roineen Hanski.

Ei muutakuin Visuveden Itärannalle lentoa aloittelemaan. Melko vetiset oli olosuhteet rannassa mutta kumppareissa pärjäs hyvin, joku oli nahkakengilläkin matkassa. Jari levitti siiven maalle ja muut jäälle.

 


Minä ponkaisin ekana ilmaan, Aarnon ja Heikin uusiessa starttia. Aarnolta meni potkuri eka rykäsyssä ja Heikki ei saanut siipeä lentotilaan. Ihan normimeininkiä siis :)

 

Siellä sitä työstetään lähtöä.

 

En jäänyt odottelemaan muita kun ei ollut tarkkaa tietoa Polinin bensan kulutuksesta ja lento kuitenkin kestäisi yli kaksi tuntia joten heti vain
matkaan.

Virtain taajamaa

 

Vaskiselkä jo aika pehmeenä jäistä

 

Heikin mökkimaisemia Koronselällä

 

Aletaan olla Visuvedellä. Keli oli jo hiukan termiikin pilaamaa mutta ihan siedettävää kuitenkin. Reilua viittäkymppiä kulki gepsin mukaan.

 

 

 

 

Tuossa kylän päällä hiukan pyörin jos vaikka yks tuleva paramotoristi olis pongannut lajitoverin taivaalta, mutta ei näkynyt.

 

Tähyilin taaksepäin horisonttiin mutta muita lentäjiä ei näkynyt, ajattelin että liekkö kaikilla potkurit säpäleinä :)

 

Yksin sai tehdä matkaa. Seuraavaksi reitillä Ruovesi jonka ohitin hiukan lännenpää.

 

Ruoveden kirkkokin paikoillaan

 

 

Matka jatkui ja sitten oltiinkin jo Muroleen kanavalla

 

 

Muroleelta alkoikin sitten jo laajemmat vesistöt. Näsinneula näkyi muuten jo helposti Ruovedelle horisontissa, joten eksymisen vaaraa ei ollut. Näihin aikoihin sain radioyhteyden Jariin ja sain kuulla että kaikki lentäjvt messissä ja tulossa takana. No sehän oli tietysti tunnelmaa nostattava tieto.

 

Näsinneula pilkistää Iso-Otava saaren takaa. Hiukan oli pelottavan näköistä jo Näsijärven jääpeite mustine uveavantoineen, joten salaa toivoin mielessäni että Polinin potkuri pyöris luotettavasti.

Näsijärvi ylitettiin kuitenkin kunnialla ja oltiin länsirannalla Ylöjärven kohdalla. Hulppea kivitalo osui kohdalle ja kerkisin nappaamaan kuvan

 

Ja sitten oltiinkin jo päämäärässä

 

 

Hiukan kiertelyä rannassa ja sitten laskuun puistonurmikolle.

 

Seuraavaksi Jari laskeutui nurtsille.

 

Jari harrastaa karaoke laulantaa ja reenaa nykyään taivaallakin :)

 

Seuraavaksi Aarno tapailee nurtsia haaratyylillä

 

Hanski kurvaa kans rantaan

 

Heikkiä saantiinkin sitten odotella jonkin aikaa. Sieltä se puskan takaa vihdoin päättää näyttäytyä.

 

 

Ja komeesti laskuun potkuri pyörien.

 

Siinä koko jengi potretissa. Lento onnistui täydellisesti. Mahtavat fiilikset maalissa ja kiitokset kaikille osallisille ja erityiskiitokset Hanskille, joka suorituksellaan mahdollisti tämän reissun.