Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Heinäkuu 2010

15.7 Ylöjärvellä yökunnissa

Edellisenä iltana jo lähdettiin katselemaan starttipeltoa Ylöjärven maisemista. Kun saavuimme Aarnon kanssa paikalle oli Heikki jo kyselly pellon valmiiksi Vahanta nimiseltä kylältä Ylöjärven keskustan pohjoispuolelta joten aikaa pellon etsimiseen ei tuhraantunut lainkaan
ja niimpä lähdimmekin sitten käymään Tampereella jossa oli parhaillaan menossa Tammerfest tapahtuma. Syötyämme ja aikamme popedan soittoa kuunneltuamme ajoimme yöksi starttipellon laitaan josta oli sitten aamuvarhain helppo ponkaista ilmaan.

Aamu valkeni kosteana mutta nopeasti aurinko kuivatteli ilmaa ja peltoa.Paikallesoljui aamulla yhteensä kahdeksan pilottia joten kunnon
pärinää oli luvassa.

Vuoronperään ilmaan jonne kaikki pääsivät ens yrittämällä sopivasti auttavan tuulen ja alamäen avustuksella. Dinosauruksen munatkaan eivät estäneet tälläkertaa maastairtautumista kuten taannoin kävi eräällä Tampereen lennolla.

 

Aamukeli oli usvainen. Ylisen kylällä mm. surullisen kuuluisa kuntoutuskeskus.

 

 

Ylinen

 

Kokkosen Jari liihottelee Vahantalahden yllä

 

 

Takamaan suunnalla näkyvä kaivostorni veti puoleensa.

 

 

 

Tämän kuvan jälkeen alkoi kone potemaan bensan puutetta joten aloin ottamaan korkeutta ja suuntasin samalla kohti starttipeltoa. Alussa sainkin kelattua lisää korkeutta mutta pikkuhiljaa kone uupui ja viimein sammui bensanpuutteeseen vaikka yritin käsipumpullakin avittaa. Jouduin tekemään pakkolaskun pellolle parin kilsan päähän starttipellolta. Lasku sujui hyvin ja taapersin sitten tietä pitkin hakemaan autoa. Ihmettelin laskun jälkeen kun bensaletku ja käsipumppu olivat aivan tyhjät bensasta. Myöhemmin selvis että polttoainesuodattimen juuressa oli vuotokohta josta kone veti ilmaa polttoaineen sijasta ja samasta syystä polttoaineletkukin tyhjeni. Hyvä muistutus taas paramoottoreiden epävarmuudesta.