Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Helmikuu 2013

16.2 Alavuden ja Tuurin maisemissa

Sattu lauantaille lennettävää keliä ja Tuurissa kuulemma Snow Crossin MM-kisat joten pitihän siellä käydä näyttäytymässä.

Starttipaikkana Alavuden kirkkojärvi. Laiturin päässä melko heikot jäät mutta kesti vain jäälle menon. Aarnolla meni kenkä läpi kokeilussa joten viisainta mennä latu-uraa pitkin jäälle. Tuuliolosuhteet startissa ihanteelliset, eli metrin tuulta. Paikalle tuli lentämällä Pyylammen Vesa. Kahvilla vielä käytiin ennen lentoa.

Tämä oli neitsyt lento uudelle Canon Eos 1d X kameralle joten merkittävä lento sinänsä. Kivaltahan se tuntui käsitellä ilmassakin ja haparoin sitten ensimmäiset ilmakuvat purkkiin. Hankikelillä tuntui hiukan alivalottavan joten piti hiukan kirkastaa kuvaa.

 

 

 

Ilma osoittautui Tuuriin menomatkalla melko keikuttavaksi joten kauaa en viittinyt Tuurissa pyöriä ja lähdettiin Vesan kanssa takaisin Alavudelle. Kisoissa oli tauko meneillään ja en jäänyt odottelemaan kisan alkamista. Melko vähän oli porukkaa tullut paikalle katselemaan hurjaa möykkykelkkailua. Aarno laskeutui viereiselle tyhjälle parkkipaikalle.

 

Pian oltiinkin starttipaikalla Kirkkojärvellä laskutouhuissa. Vesa näyttää kuinka lintu laskeutuu oksalle. Mukavaa oli pitkästrä aikaa taas vaikka keli olikin loppujen lopuksi kehno, ainoastaan pinnoissa sai tasaista kyytiä.