Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Maliskuu 2013

16.3 Priikoolin Pylon Race tapahtuma

Innokkaimmat kisaliitäjät olivat järkänneet Lempäälän Priikoolinnokkaan pienet harjoituskisat jossa kierrettiin ilmatäytteisiä pyloneita aikaa vastaan. Ihan mukavan suuren porukan saikin tapahtuma kerättyä paikalle auringon saattelemana.

 

Jäällä nähtiin tiukkaa reeniä

 

Porukkaa soljui paikalle pitkin päivää yöpakkasen pikkuhiljaa hellittäessä otettaan auringolle.

 

Pylonirataa höylättiin koko päivän ja koitettiin kuroa arvokkaita sekunteja kiinni. Nopeimmin kierto sujui pienillä ja ketterillä siivillä ja tietysti pilotin taitokin oli ratkaisevassa asemassa, jotta vältyttäisiin turhilta mutkilta niin sivu kuin pystysuunnassakin, samoin omega tykkäs pylonin nopeasta ja tiukasta kierrosta.

 

 

Aarnon ja Smolanderin Timon kanssa kävästiin välillä pikku maisemalennollakin. Matkalla Valkeakoskelle reitille osui Pirkanhovi

 

Valkeakosken edustalla jäärata. Timo siellä painelee menemään keskustan yllä.

 

Komeeta seutua

 

Savu tupruaa Tervasaaren paperitehtaan piipuista. Sellutehtaan tuotanto päättyi 2008 vuoden lopulla.

 

 

Rautamatoja Lotilanjärven rannalla

 

 

 

 

 

Kirkko ei niin järin edustava vaikka hyvällä paikalla onkin

 

Mikskähän ne tehtaat rakennetaan aina komeimmille paikoille ja asukkaat tungetaan johonkin pellon laitaan mökkikylään ?

 

Sitten siirryttiinkin jo vesistön yli Toijalaan

 

 

Vaikka Toijala muuten Valkeakoskea pienempi ja vaatimattomamman näköinen mesta niin Kirkko vetää olemuksellaan pitemmän korren

 

 

 

 

Seuraava taajama Viiala

 

Poltettu tiili sopii aina Suomalaiseen maisemaan

 

 

Viialan pyhättö

 

 

Paluumatkalla Priikoolin lähestyessä Mantereenjärvellä kansnäköjään harrastellaan moottoriurheilua kuten Priikoolissakin tosin täällä luotetaan enempi renkaan ja jään väliseen kitkaan kun taas Priikoolissa koitetaan päästä siitä eroon.

 

koska polttoainetta oli vielä jäljellä niin päätin koukata vielä Lempäälän keskustan kautta.

 

 

 

 

Lempääläisten loppusijoituspaikka

 

 

 

Nämä ei liene pieni ja keskituloisten yökortteereita.

 

Maakuntakierroksen jälkeen takaisin kisapaikalle ja siellähän oli täys rähinä päällä. Ite en montaa kertaa viittinyt kiertää rataa mutta innokkaimmat tahkos ahkerasti ja kyllähän siinä luonnollisesti ajat parani kun vaan jaksoi treenata. Itellä suurimmat lentohalut jäivät tuonne maisemalennolle.

 

Päivän päätteeksi vielä käristettiin muutama hampparinväärä. Oikein mukava reissu ja tapahtuma. Kaikki sujui yllättävän hyvin, eli ei tainnut yhtään potkuriakaan mennä henkilövahingoista puhumattakaan. Kiitokset tapahtuman puuhamiehille ja erityiskiitos Tapsan tyttöystävälle maistuvasta lihakeitosta.