Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2011

16.6 Aurasta Oripään kautta Loimaalle

 

Lounaissuomessa ei ole pahemmin lennelty joten Heikin ehdotus lähteä Mellilän suuntaan oli helppo hyväksyä. Hiukan oli kuurosateita povattu sinnesuunnalle mutta optimisti lentää enemmän ja eiku tultapäin. Vaikka loppumatkasta sateessakin ajettiin niin edessä näkyi kuitenkin sinistä taivasta. Mellilästä oli tarkoitus alunperin startata ja lentää Loimaan kautta Forssaan mutta sadepilvi ajoi meidät Auraan josta pienen haeskelun jälkeen löytyi parturoitu rehupelto aivan Auran Abc:n vierestä.

 

 

Auran kirkko sijaitsi hiukan kauempana kirkonkylällä Auran keskustan eteläpuolella.

 

 

 

Auran keskustaa

 

 

Vasemmalla menee ysitie kohti Tamperetta

 

 

 

Tuosta lähdimme lentämään peltoaukeaa pitkin kohti Pöytyää

 

 

Lentokenttiä tehdään meille nyt jokapuolella.

 

Sitten tultiin Pöytyälle. Näillä paikkeilla oli ilma melko sekaista ja lentäminen siten hiukan epämukavaa.

 

Hieno puronvarsiasumus Aurajoen varrella.

 

Taidetaan olla Pöytyän Kirkonkylällä

 

 

 

Matka jatkuu Aurajoen kuivuessa uomaansa jolloin ollaan Oripäässä.

 

 

 

Oripään kenttä keskustan koillispuolella. Yksi ultra kierteli kenttää.

 

Aarnoa ja Heikkiä en nähnyt missään kuten tapana on ollut ennenkin, kaikki häipyy aina omille teilleen ja kimppalento on melko mahdoton toteuttaa.

Tämä peltoaukea Oripäästä vie suoraan Mellilään joten sinne sitten. Matka sujui nyt joutuisasti myötätuuleen.

 

 

Mellilä lähestyy ja samalla sain Aarnoon radioyhteyden ja sitten pongasin siiven Mellilän eteläpuolella, oli oikaissut jo aiemmin Mellilää kohti jättäen Oripään väliin, hyi jäi Oripään kirkko kuvaamatta.

 

Mellilä Cityä

 

 

 

Mikäs se siellä kurottaa kohti taivasta. Ompas komia kirkko Mellilässä.

 

 

 

Mellilästä jatkoimme kimpassa Kohti Loimaata. Heikistä ei ollut tietoa, että missä viilettää.

 

Loimaan keskusta lähestyy ja molemmilla tankit jo melko kuivat joten Loimaan kirkkoa kaukana vasemmalla ei enää tohtinut lähteä tavoittelemaan.

 

 

Cityä vastavaloon

 

 

Loimijoki virtaa keskustan kupeessa. Tuohon ysitien vieressä olevalle parturoidulle tien mutkassa olevalle läntille tälläsin laskuun. Bensaa jäi puolisen litraa, Aarnolta loppui juuri laskupaikan kohdalla ja ei enää tohtinut ylittää lankalinjaa joten laski tuohon viereiselle parturoidulle läntille.

 

Heikkikin sieltä löytää kuitenkin Loimaalle ja huomaa meidät pellolla joten taas on porukka kasassa. Heikillä ei ole radioo eikä karttaa joten joutuu suunnistamaan tienviittojen avulla :) Käyhän se tässä lajissa niinkin. Yksin joutuu lentelemään kun kevyenä miehenä ei pysy meidän mukana, eikä sitä yhtämiestä ruveta oottelee alavariinsa :)

 

Hieno lento taas vauraissa viljelysmaisemissa. Ajelimme yöksi Humppilaan ja seuraavana aamuna siirryimme Punkalaitumelle josta löytyi yksityinen ultralentäjän nurmikenttä. Tästä oli tarkoitus lentää Vammalaan. Aarno ja Heikki ponkaisivat ilmaan mutta minulla oli toinen olkapää niin kipeä että en saanut siipeä työnnettyä lentotilaan joten oli pakko luovuttaa, kuin puukkoa olis työnnetty oikeaan olkapäähän kun koitti painattaa eteenpäin A-hihnasta. Täytyy varmaan käydä tohtorilla. Mistä lie ärtynyt noin pahasti, lentämisestä ei ainakaan :)