Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Joulukuu 2011

17.12 Pikkujoululentoja Rengonharjulla

Etelä-Pohjanmaan liitäjien perinteisiä pikkujouluja vietettiin tänävuonna Rengonharjun maisemissa. Narulentäjät hiipi kentälle jo aamuhämärissä ja unisemmat tuli paikalle vasta kun aurinko oli laittanut valot päälle harmaitten pilvien yläpuolelle. Oppilaita kouluteltiin ja lupakirjalentäjiäkin oli sekä narunperässä että moottori selässä.

Ilmajoen puolella aivan Seinäjoen kaupungin tuntumassa sijaitseva Rengonharjun kenttä on mitä upein paikka ilmailuharrastajille. Kentällä on nyt helppo toimia harrasteilmailijoitten kun reittiliikennettä ei ole ja muutenkin kentän kohtalo on tälläkertaa vaakalaudalla kun Flybe lopetti reittilennot tämänkuun alussa. Sääli sinänsä koska kenttä on erittäin hyvin ja isolla rahalla varustettu matkustajaliikennettä ajatellen.

Kiitotie 14 päästä lähdettiin liitelemään.

 

Ei uskoisi että eletään Joulun aikoja kun lunta ei ole kuin nimeksi.

 

Pyörähdin tarkastamassa pikkujoulujen viettopaikan ja sehän on tuossa Kyrkösjärven eteläpäässä olevan pikkulammen rannalla näkyvä mökki ja nimeltään Lumolinna.

 

Ihan hyväksi paikaksi osoittautui pikkujouluja ajatellen eli hiukan syrjässä ettei humalaisten pintaliitäjien kailotus kuulu koko lakeuden alueelle.

 

Moottoreita ja siipiä hiukan testailtiin myös.

 

Kuin kaksi marjaa

Tuulen yltyessä sopimattomaksi keräsimme kamppeet ja aloimme valmistautumaan tonttutouhuihin. Pikkujoulut meni taas ihan perinteisesti eli ei verinaarmua kenellekään ja jokainen sielu tuli taas ravittua.