Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Elokuu 2012

 

Itä-Suomen reissu

18.8 Koli - Särkivaara

Kolilla heräsimme lauantai-aamuna puoli seitsemän aikoihin ja heti juostiin starttipellolle. Jari siellä taitaa hieroo unisia silimiä kun ei miestä näy. Upilla ja Esalla sytkä pahasti myöhässä. Tarkoituksena lentää täältä Särkivaaralle Joensuun Itäpuolelle jossa pitäis olla hinaustoimintaa Itä-Suomen lentäjillä. Matkaa Kolilta Särkivaaralle tulee linnuntietä n. 70 km.

 

Kolin Purnulahti ja venesatama.

 

Kolin rinteet

 

ja Hotelli

 

 

Alkumatka ei näyttänyt ihan helpolta koska edessä Joensuuhunpäin oli laajat sumupilvilautat ja yhdessä kohtaa tuolla oikealla satoi vettä. Piti vähän tunnustella ja arpoa että kummalta puolelta sade kierretään.

 

Jarin kanssa taitoimme matkaa kiertäen sadealueen oikealta sen siirtyessä pikkuhiljaa vasemmalle Itään. Varalaskupaikkojahan matkalla oli ihan jokanurkalla :)

 

Jari nilkka suorana kohti etelää

 

Kiersin Kontiolahden kautta Jarin lentäessä Idempää.

 

Kontiolahden kirkko

 

Kontiolahdelta suuntasin Enoon. Voimala Pielisjoessa.

 

Kirkko Enossa

 

Enon keskustaa

 

 

ja voimala vielä tarkemmin

 

Tukkilauttojakin vielä näkee

 

Pienen lentosiivun jälkeen saavuin määränpäähän Särkivaaran kupeessa olevalle isolle peltoaukiolle jossa jo viriteltiin hinaustoimintaa. Laskeuduin pellolle

 

ja pian sinne tipahti Jarikin. Upi oli laskeutunut aiemmin bensapulan vuoksi ja Esa ei lähtenyt matkaan lainkaan. Venkoilimme seuraten paikallisten termolentoja hinauslentopaikalla keskipäivän ajan jonka jälkeen käväsimme Joensuun laulurinteellä ajatuksena ponkaista sieltä ilmaan mutta ukkonen oli erimieltä asiasta joten jatkoimme matkaa kohti Ilomantsia autolla. Esa vaimoineen lähti jo kotiinpäin tässävaiheessa. Seuraava lento Ilomantsin matkalla alkoi Palon kylältä, jatkuu..

 

Vaikka peltoalue näytti melko isolta ei se kuitenkaan riittänyt Jarille maastairtautumiseen vaan metsä tuli ojan ylityksen jälkeen eteen :)