Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Syyskuu 2009

18-19.9 Kesälentokauden päättäjäiset

Jalasjärvelle kokoonnuttiin viettämään vuotuisia Kesälentokauden päättäjäisiä. Perjantai-iltana jo hiukan aloiteltiin pienemmällä porukalla
saunomisen merkeissä. Lentomahdollisuutta ei ollut sateen takia.

Lauantaina päivällä tuuli oli kova ja puuskainen joten Tapahtuman isännän Taivalmaan Tapion kanssa hiukan harjoiteltiin rististartteja
ja tuulikäsittelyä.

 

Iltapäivällä alkoi porukkaa hiljalleen soljua paikalle lentokelpoisen kelin lähestyessä tuulen rauhoittumisen muodossa. Kävin ensin etukäteen hiukan haistelemassa ilmaa mutta aika möykkystähän se oli joten odoteltiin vielä jonkinaikaa tuulen rauhoittumista iltaa kohti.

 

Sitten olikin jo koko "Juhlaväki" saapunut paikalle. Ohjelmassa oli pikku matkalento Nummijärven suuntaan ja laskeutuminen alkoholijuomatehdas Pramia Oy:n vieressä olevalle pellolle jonka jälkeen tutustuminen tehtaan toimintaan.

 

Pikkuhiljaa liitimet nousivat ilmaan ja alkoivat häipyä Taivalmaan kylältä kohti Jalasjärven keskustaa.

 

Teollisuutta Haukinevalla

 

Hirvijärvi osui reitille kohti Pramiaa

 

Samoin Juustoportti elävöitti maisemaa jota 13 lentäjää tarkkaili linnun silmin lentäessään kolmostien yli.

 

Raskaan kaluston hajottamo.

 

Sitten oltiinkin pian perillä ja Ahosen Arto siellä jo ensimmäisenä suunnittelee laskua viinatehtaan viereen. Vaikka Tehtaalla on oikea lentokenttäkin ei movamiehet pidä sitä kelvollisena laskupaikkana vaan tuo laaja sänkipelto toimii paljon
paremmin meidän kenttänä. Tosin tälläkertaa tuuli oli kentän suuntainen joten sinnekin olis voinut laskeutua.

 

Ihan joka firmalla ei ole omaa lentokenttää

 

 

Sitten oltiinkin jo laskeuduttu ja otettiin pakollinen ryhmäkuva. Yhtä lukuunottamatta kaikki paramoottorit samaa merkkiä. Kaksi pilottia jäi välille, toiselta katkesi kaasuvaijeri ja toinen joutui laskeutumaan samaan paikkaan kun ei olisi osannut yksin perille.

 

Tämän jälkeen lähdettiin tutustumaan tehtaaseen.

 

Pramia Oy:n tuotteista löytyy monenlaista päänsekoitus juomaa. Katsottiin video jossa näytettiin kuinka kaupanhyllyssä oleva valmis tuote syntyy tehtaan liukuhihnoilta. Koneethan sen nykyään hoitaa lähes kokonaan.

 

Oikein mukava ohjelmanumero tämä pramiaan tutustuminen. Paramoottorit pakattiin tapion lainaamaan isoon peräkärryyn ja ajettiin takaisin Taivaltuvalle jossa sitten alettiin saunomaan ja iltaa viettämään.
Kaikinpuolin onnistunut tapahtuma ja väkeä saatiin paikalle ihan viimevuotisen tavoin. Kahdella petrattiin viimevuodesta eli 15 pilottia yhtäaikaa ilmassa. Hienoa.

Kiitokset tapahtuman isännälle Taivalmaan Tapiolle mukavasta tapahtumasta.