Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2012

20-21.6 Ruotsin reissu

Matka Öölannista jatkuu ja suuntasimme kohtiGöteboria. Matkalla poikkesimme Falkkenberissa meren rannalla mutta tuuli oli liian kova movalento hommiin joten ajoimme Göteporiin iltalennolle. Starttipelto löytyi ihan sattumalta kun ajelimme keskustaa kohti. Pellon isäntä oli heinän teossa viereisellä pellolla joten lupakin heltisi helpolla. Tuulen rauhoittumista hiukan kun odottelimme ponkaisimme ilmaan.

j

Nyt Jari lähti ilmaan niin nopeesti, eli heti mun perään joten en ehtinyt kuvaa ottaa :) Aarno siellä vielä lonii ja Jukka jätti lentämättä vaikka olisi saanut siivenkin lainaksi meiltä. Meneehän siinä aina hiukan fiilikset kun vehkeet särkyy.

Alueen ainoat starttipellot osuivat sopivasti TMA alueelle kahden CTR-alueen väliin joten eipäjuuri parempi tuuri voinut olla. Yöpymispaikkakin oli lähellä tuossa raviradan kupeessa.

 

Näkymä rannalta Mölndalin suuntaan

 

On venesatamaa ja kallioo riittämiin saakka. Göteborin keskusta jää vasemmalle.

 

Göteborgs golf oikealla

 

Meidän yöpymispaikka Mölndalissa Äby raviradan vieressä.

 

Mölndalin maisemia

 

 

Yöpymisen jälkeen lähdimme tapaamaan Luoman Erkkiä Göteborin koillispuolelle. Aamuturinoitten jälkeen lähdimme starttipellolle Erkin opastuksella. Starttipaikka oli lennokkiharrastajien käyttämä peltotilkku suuren peltoalueen keskellä.

Nyt Aarno otti varaslähdön ja starttasi ensimmäisenä ilmaan. Minä tokana ja Jari kolmas. Jukka tyytyi seuraamaan tilannetta ja Erkki alkoi säätelemään valjaita kun kuulemma kampes startissa pahasti.

Starttipelto tuossa keskellä. Kiertelimme sitten hiukan maalaismaisemia.

 

Aarno vetää raitaa nurmeen :)

 

Tähän tais tulla uus sairaala

 

Erkki kertoi että kun muutti tänne Göteboriin hän asui näissä kerrostaloissa joissa oli melkein kaikki asukkaat valkoihoisia, mutta nyt siellä on melkein kaikki tummaihoisia ja alue on nykyään erittäin pahamaineista. Täällä kuulemma ammutaan joka päivä ihmisiä ja pakolaisongelma on ryöstäytynyt käsistä.

 

Maalaismaisemalennon jälkeen lähdimmekin sitten jo kohti Tukholmaa ja Suomea, eli Juhannuksen viettoon. Mukava reissu ja taas uusissa maisemissa.