Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Toukokuu 2012

23-27.5 Viron reissu

Lähdettiin kuuden hengen voimin käymään Viron Otepäässä koska sinne oli järjestetty "European paramotor shampionships testevent"-kilpailut joihin oli Suomestakin osallistunut yksi kilpailija. Neljä muuta pilottia lenteli omaksi ilokseen maisemalentoja pitkin maakuntaa. Kisapilotti Mika ei luottanut meidän huoltokykyihin vaan otti varmuuden vuoksi mukaansa oman tyttöystävänsä huolehtimaan "serviisistä"

Keskiviikkoiltana saavuimme kisapellolle joka sijaitsi noin kymmenen kilometrin päässä Otepäästä. Pikku iltalennolla käytiin melko kovassa tuulessa. Kisapelto oli todella hyvin valittu.

 

Torstaina päivällä kävimme hiukan tutustumassa Otepään nähtävyyksiin. Illansuussa veimme Mikan ja Annen kisapaikalle ja me muut lähdimme iltalennolle Otepään maisemiin.

 

Huippuhyvä starttipelto löytyi muutaman kilsan päästä keskustasta.

 

Otepää

 

Taitaa olla kaupungintalo keskellä

 

Tehvandi Stadion hallitsee kaupunkikuvaa.

 

Keskellä meidän majapaikka

 

Jukka kierteli stadionia

 

Pitihän kirkkokin ikuistaa

 

Hyvin nukutun yön jälkeen veimme taas Mikan ja Annen perjantaiaamuna varhain kisapellolle ja lähdimme käymään Palamuse nimisellä paikkakunnalla joka sijaitsi Tartosta n.10 km pohjoiseen. Täällä oli Aarnon velipojalla osuus suureen karjatilaan jota sitten lähdimme ihan vartavasten ilmakuvaamaan. Starttipelto löytyi ihan karjatilan läheltä. Suomesta oli tullut kaksi pilottia lisää Viron maisemalento touhuihin.

 

Tällainen suuri navettakompleksi hallitsi näkymää. Palamusen keskusta näkyy navetan takana. Yli neljäkymmentä työntekijää huolehtimassa karjan hyvinvoinnista.

 

Lähellä oli harjoitettu ilmeisesti Neuvostoaikaistakin maataloutta.

 

Palamusen kirkko hienolla paikalla.

 

Perjantai iltana päätimme lentää lähellä kisapaikkaa Röngu nimisellä pikku paikkakunnalla. Kirkko kaipaisi jo kattoremontti.

 

Tuollainen kultakukko kirkon ristin tilalla.

 

 

Lauantai-ilta huipentui yhteiseen näytöslentoon kisapaikalta Tehvandi Stadionille jossa suuri yleisö odotti tätä radiossakin mainostettua lentonäytöstä.

Pikkuhiljaa liitimet kohos kisapellolta taivaalle

 

Aloimme siirtymään auramuodostelmaan ja siitä sitten kohti Otepäätä.

 

Itse lensin reunimmaisena ja ylimpänä vetäen jalassa pitkää muovinauhaa. Kaikilla oli jonkinlainen lippu siiven takareunassa kiinni. Komea oli näkymä.

 

Stadionille saavuttuamme kiersimme jonossa aluetta

 

Jokainen laskeutui kierroksen aikana stadionin pintaan yleisön iloksi. Stadionille oli laitettu mm. potkukeiloja ja palloja sekä vesiränni joita sai käydä tapailemassa kykyjensä mukaan. Näytöstä selostettiin samalla hyvin tehokkaasti joten varmasti oli yleisölläkin hauskaa. Lopuksi kaikki laskeutui vuorollaan stadionille. Oli hieno ohjemanumero. Tällaisia pitäis saada Suomeenkin.

 

Näin oli Viron lennot purkissa ja Sunnuntai aamuna lähdoimme kotia kohti. Mika jätti viimeisen kisatehtävän väliin koska lautta lähti hiukan liian aikaisin. Kisamenestystä ei tälläkertaa tullut mutta sitkeällä reenaamisella varmasti pääsee ainakin lähelle Viron kisapilottien tasoa. Mika kertoi kuitenkin saaneensa kisoista runsaasti uusia vinkkejä parempiin suorituksiin ajatellen seuraavia kisoja. Näin se kehitys kehittyy. Mukava reissu kaikinpuolin ja hyvässä seurassa.