Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Kesäkuu 2009

24.6. 1st Midnight Balloon Rally 2009

Tämän vuoden päälentoreissu alkoi tutustumisella kansainväliseen kuumailmapallotapahtumaan Jyväskylän maisemissa. Meidät Movailijat oli kutsuttu tapahtumaan mukaan sankoin joukoin. Toki olimme iloisia kutsusta sillä mikäpäs on hienompaa kuin kierrellä komeita palloja hienoissa keskisuomalaisissa järvimaisemissa.

Homma alkoi ruokailulla Laukaassa Hotelli Peurungan lähellä sijaitsevassa Multamäen leirikeskuksessa, josta siirryttiin Peurunkaan briefinkiin.


Tapahtuman
www.midnightballoonrally.info/ johtaja Vesa Lensu antaa tässä briefausta ennen ensimmäisen päivän lentoa.

 

Tämän jälkeen siirryttiinkin sitten suunnitelman mukaan Äänekosken suuntaan Hirvaskankaan ABC:lle odottelemaan starttia joka tapahtuisi läheisen Koivistonkylän pellolta. Siinä kahvia juodessa tuli sitten viesti että pallojen startti onkin siirretty Leppävedelle. No ei muutaku autojen nokat kohti uutta kohdetta. Hiukan siinä asiasta väännettiin huumorilla että tämä kuumishomma se vasta touhua on ku ei edes starttipaikkaa tiedetä ja
lentämään ollaan vain lähössä. Leppävedeltä olivat sitten löytäneet starttiin soveltuvan pellon ja meille Movailijoille löytyi pelto aivan vierestä. Sää oli mainio nelipäiväisen tapahtuman aloitukselle. Aloituspäivänä saatiin yhtäaikaa ilmaan 12 palloa ja 8 movaa. Aika hyvin.

 

Pallot vielä rentona maassa keskiviikkona 24.6 klo 22.43

 

 

Joku "yksinäinen susi pallo" roikkui startin aikana auringon kupeessa, liekkö ottanut varaslähdön ?

 

Johan alkaa pallojen mahat pullistelemaan ja yleisöäkin alkaa valumaan paikalle kylätienvarteen.

 

No niin jänispallo pystyssä ja muutkin alkavat pikkuhiljaa heräilemään kun pääsivät raikkaaseen kesäiltaan pimeästä kärrystä.

 

Uuuh.. vielä muutama puhallus ja viimeisetkin uneliaat pystyssä.

 

 

Jänispallo ilmassa ja pian muut perään ettei karkaa näkyvistä.

 

Movat hienosti touhussa mukana

 

Siitä ne lähtee taivaalle kuin voikukan siemenet, toinen toisensa perään. Hienoa kateltavaa.

 

 

 

Oli pakko päästä hiukan lähemmäksi palloja on ne niin symppiksiä.

 

Jänismaapallon puikoissa Jyväskylän maisemissa Vesa Lensu

 

Taustalla Leppäveden maisemat. Tähän piti lopettaa kuvaukset kun valo alkoi loppua. Kello olikin jo tämänkuvan ottohetkellä 23.37, eli siirryttiin tuotapikaa Torstain puolelle.

 

Laskeuduimme sitten takaisin starttipellolle pallojen jatkaessa yölentojaan kohti Jyväskylää ja siirryimme sitten pikkuhiljaa lopputurinoitten jälkeen takaisin Multamäen leirikeskukseen jossa saimme vielä yöllä nauttia savusaunan ihanasta lämmöstä. Oikein mukava lento ja kiitokset kaikkien movamiesten puolesta tapahtuman järjestäjille. Aamulla lähdemme sitten kohti Venäjää.