Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2011

27.6 Pylkönmäen Laatukasta taivaalle

Pylkönmäeltä Saarijärven suuntaan oli Aarno suunnitellu mukavan oloisen reitin joten viisi miestä innostui asiasta ja pian löysimmekin itsemme lähes parturoidulta pellolta jonka Oikarin Esa oli meille huolella valinnu.

 

 

Kaikki kuitenkin pian ilmaan. Aarno otti yhden harjoituksen ennen lopullista irtautumista. Tämän reissun lennonvalmistelujen heikkoutta kuvaa hyvin tuo edessä näkyvä päälle pyrkivä sadekuuro joka alkoi jo nostamaan tuulta viimeisten startatessa. Kukaan ei huomannut katsoa sadetutkakuvia ennen lentopaikan päättämistä. Kaikki kuitenkin onnellisesti ilmaan ja heti mustaa pilveä karkuun. Reittiä jouduttiin hiukan muuttamaan tuon sateen takia.

 

Tuollainen pilvenmöllikkä meitä ahdisteli. Henry vielä temuaa maassa kuvan oikeassa laidassa. Tästä Pylkönmäen Mulikan kylältä lähdettiin Karstulan suuntaan. Pientä röykkyä oli myös ilmassa.

 

 

Esa Viilettää kotimaisemissa.

 

Luksanjärvi ja Yläkaranka

 

 

Vain Henry puuttuutästä sateenkaarilaivueesta

 

 

 

Karstulan maisemissa ollaan. Tässäkohtaa ilma oli melko röykkyistä ja kuvienottoa piti vähä passailla röykkyjen väliin.

 

 

Tuosta sitten vesistön yli keskustaan

 

 

 

 

 

Heikki ei lähtenyt ylittämään vesistöä koska ei nähnyt varalaskupaikkoja keskustan suunnassa ja muutenkin oli röykyt latistanu lentokiimaa joten Heikki palas takaisin lähtöpellolle samoin Henry palas pian takaisin. Esa kääntyi keskustasta myös takaisin lähtöpellolle.

 

Karstulan keskustasta sitten jatkoimme Aarnon kanssa Humpinniemeen jossa pikku leirintäalua.

 

 

 

Honka siellä jalostaa petäjiä asuttavaan muotoon.

 

 

Sitten jatkoimme tietä 13 etelään ja saavuimme Kalmariin

 

 

Aarnolla oli jo polttoaine melko vähissä joten päätti laskeutua tuohon Kalmarin pellolle ja minä perässä. Tällainen tynkälento tälläkertaa. Ei ihan suunnitelmien mukaan mutta tulihan lennettyä. Pian laskeutumisen jälkeen pellolle saapui yks isäntä trakktorilla. Kaveri oli erityisen kiinnostunut meidän harrastuksesta ja kyselemisestä ei meinannut tulla loppua. Saattaapa olla joskus vielä varjoliitokurssilla. Tästä siirryimme hakuautolla Oikarin Esan saunalle kylpömään joten mahtava päätös lennolle. Kiitokset Esalle vieraanvaraisuudesta.