Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2014

27.6 Kangasniemi

Viikonlopuksi povasivat hienoa liitokeliä, joten kamat rintteriin ja maakuntaan. Lähdettiin tälläkertaa keskisuomeen ja ensin Leivonmäelle jonne oli järjestetty taas yksi Pylon Race osakilpailu. Me Aarnon kanssa ei kyseistä lajia harrasteta mutta lähdettiin muutenvain lajitovereita tapaamaan. Keli oli siellä alkuillasta sateinen ja tuulinen joten jatkoimme pian matkaa Kokkosen Jarin lähtiessä mukaan Kangasniemelle koska sielläpäin näytti taivas kirkkaammalta.

Starttipelto löytyikin heti Kangasniemen keskustan eteläpuolelta joten eikun ilmaan ja kuvia napsimaan vajaan kuudentuhannen asukkaan kangasniemestä

Ensimmäisenä silmiin pisti kylällepäin lennettäessä kehitysvammaisten avohoitolaitos Mäntyranta

 

Puulaveden syleilyssä sijaitseva Kangasniemi

 

 

 

Kirkko se osataan piilottaa puiden taakse täälläkin tapuliliitäjien harmiksi.

 

Lentäjätoverit lennon jälkeen hiukan leukailivat että lensin moottoriin luottaen ilman tietoa varalaskupaikoista, mutta eivät näköjään ottaneet huomioon että seurailinkin starttipaikkoja enkä laskupaikkoja joista yks näkyy esim. tuossa kirkon takana. Starttipaikkahan tunnetusti toimii myös laskupaikkana :)

 

Eipä taida olla meijeriä tässä Meijerinniemessä

 

Lapasniemen aluetta keskustan koillispuolella

 

 

Lapasniemen ympyrästä lähtee tiet Jyväskylään, Mikkeliin ja Pieksämäelle.

 

Kolopalloakin täällä voi pelata

 

 

 

Siitä mennään leirintäalueelle.

 

Kaikki karitkin joudutaan kansoittaa jottei vain tarttis liito-oravien kanssa painia :)

 

Tästä sitten sukellettiin jo takaisin lähtöpellolle ja ajeltiin takaisin Leivonmäelle kisoja seuraamaan. Lentopaikalle Höystösensuolle tultaessa näimme vilaukselta keltaisen helikopterin laskeutuvan alueelle ja heti kävi mielessä että eikai vain ole sattunut mitään. Perille päästyämme synkkä totuus kuitenkin paljastui kun näimme hälytysajoneuvoja tiellä ja pellolla. Pian selvisi että yksi Movapilotti oli tullut kovaa maahan ja oli loukkaantunut pahasti. Kyllä veti tunnelman synkäksi. Ensihoidon jälkeen lentäjä siirrettiin hoidettavaksi Jyväskylän sairaalaan. Tätä kirjoitettaessa kaksi päivää myöhemmin on saatu tietoa että tilanne on vakautunu ja hoito on alkanut tehoamaan. Toivotaan vain pikaista toipumista.

Iltaa jatkettiin apeissa tunnelmissa Rädyn Olavin mökillä Pylsyn kylässä saunoen ja uiden. Tästä Olaville suuret kiitokset.