Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla. Kuvien luvaton käyttö ja kopiointi kielletty !


Syyskuu 2014

10.9 Pyhätunturi - Pelkosenniemi

Pyhätunturilta starttipelto löytyi Pyhäjärven kylän laidalta. Otin varakoneen käyttöön ja siihen piti ensin hiukan totutella ennenkö uskaltautui ilmaan joten Upi ja Jari päästettiin tälläkertaa suosiolla ensin ilmaan.

Tuosta starttipellolta tie jatkui kohti Pelkosenniemeä.

 

Pyhätunturi jäi kuvaamatta kovan tuulen takia. Pelkosenniemi jo siintää horisontissa Hanskin kurvaillessa turva-autona alapuolella.

 

Siinähän se Pelkosenniemi avautuu lentäjän silmien edessä. Kameran säädöt oli menneet pieleen enkä huomannut sitä kun jännitin outoa ja luottamuksen puutetta potevaa varakonetta joten kuvista tuli hiukan suttuisia. Itselleni on muodostunut jostain syystä Pelkosenniemestä mielikuva "Pelkosenniemi -40 astetta"

 

Hanski siinä on jo valinnut laskupellon (sen toiseksi parhaan :) ja kurvaa sivuun vastaanottamaan uupuneita lentäjiä.

 

Mukavan harvaan rakennettu taajama.

 

Eihän se ole kylä eikä mikään jossei kirkkoa ole.

 

Pienen kyläkiekan jälkeen laskuun peltoon jonka teki melko ahtaaksi poikkikulkeva lanka. Hyvin kuitenkin osuttiin.

Tästä matka jatkui Savukoskelle Samperin Savotta nimiseen Hotelliin jossa ruokailimme ja saunoimme sekä yövyimme pihassa. Torstaina taas pidettiin tuulta joten lähdettiin käymään Tulppiossa. Jatkuu.