Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2014

2.6 Pudasjärvi

Taivalkoskelta ajeltiin Pudasjärven kentälle iltalentoa odottelemaan. Kelin rauhoittumista jouduimmekin odottelemaan pitkään ennenkö uskaltauduimme ilmaan.

Jarilla oli joku kuvauskeikka kauempana.

 

Joku sanois että menty istumaan heti matalissa ja liian aikaisin mutta roikotappas tuossa jalkoja :)

 

Pudasjärvellä mahtavat puitteet harrasteilmailulle.

 

ja eikun kylää kohti

 

Sitä vaan vuntsii että eikö sitä vois vain istua painokoneen eessä ja tehdä niitä seteleitä heti eikä alottaa hommaa näin aamenesta :) Mutta ei sitä yhteiskuntaa kuulemma sillälailla rakenneta :)

 

Tää Pudasjärvi onkin jo vähän laajempi kompleksi

 

Uutta koulukeskusta kuulemma rakennetaan tuohon.

 

 

Se on aina hyvä merkki kun on torninostureita kylällä.

 

Ennakkokohuista huolimatta vain tällainen "kirkko" tallentui Pudasjärveltä :) Tehtiin Upin kanssa Kokkoset ja jätettiin tutkimatta karttaa ennakkoon, kirkon jäädessä sivuun kentän päähän .

 

Iijoki täälläkin nuolee maisemaa

 

Tämän jälkeen kentälle laskuun ja pian lähdimme tiiviin lentopäivän jälkeen takaisin majapaikkaan Iso Syötteelle josta vielä etsimme starttipaikkaa mutta sitä ei löytynyt eikä enää myöhällä kehdattu maatalostakaan käydä lupaa kysymässä. Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa kotiapäin tuulenkin jo voimistuessa.

Matkalla poikkesimme Oulujärven pohjoisrannalla sijaitsevalla Kivesvaaralla joka palvelee rinnelentäjiä. Emme kuitenkaan viitsineet alkaa irroittelee valjaita koneista yhden päivän takia :)

Upi ja Jari Kivesvaaralla

 

Oulujärven yli menimme lossilla. Seuraavaksi poikkesimme Puolangan Itäpuolella sijaitsevalla Hepokönkäällä

 

Suomen korkeimpia luonnontilaisia putouksia. Erittäin vaikuttava näky ja suosittelen käymään, eli paljon hienompi paikka kuin Posion Korouoma, eikä tartte kävellä kilometrikaupalla ylämäkeä.

 

 

Tähän päättyi tämä turnee ja ajelimme kotiin tyytyväisinä täynnä täyttymyksen tunnetta.