Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Elokuu 2011

19-25.8 Venäjän matka

Ehkä reissun mielenkiintoisin lentokohde oli kuitenkin Sortavala. Kaksi vuotta sitten kävimme täällä mutta emme saaneet lentolupaa tähän rajavyöhykkeen välittömässä tuntumassa olevaan historialliseen Kaupunkiin.

 

Menimme taas suoraan Lentokentän päärakennukseen ja pihassa tapasimme kaksi Laskuvarjohyppääjää jotka muistivat meidät edellisestä kerrasta. Olli kertoi aikomuksistamme ja he suhtautuivat myötämielisesti meidän lentohaluihin. Seuraavaksi paikalle tupsahti eräs Antonov pilotti joka myös oli sitämieltä että voisimme lentää täällä Sortavalassa. Kenttäpäällikkö saapui hetkenpäästä paikalle ja menimme toimistoon lupaa kysymään. Päällikkö myös muisti meidät kahdenvuoden takaa. Kerroimme taas lentohaluistamme ja päällikkö puhelimen kampeen kiinni ja soittamaan jonnekin ylempään portaaseen. Sieltä ei kuitenkaan lupaa myönnetty suoraltakädeltä Suomalaisille Paramotoristeille. Kenttäpäällikkö sai kuulla Antonov pilotin ja laskuvarjomiesten myönteisistä ajatuksista ja näin Päällikkö lopulta sanoi että tästä kentältä ette voi startata mutta jos lennätte niin lähtekää vaikka jostain pellolta vähän kauempaa ilmaan.

Siltä seisomalta kiittelimme ja lähdimme etsimään sopivaa peltoa. Fiilikset oli korkealla kun lupa heltis vihdoin. Starttipelto löytyikin ihan kentän läheltä ja eikun ilmaan termoröykkyjenkin uhalla. Tuulta oli senverran että rististartti onnistui hyvin. Näin olin ehkä maailmankaikkeuden ensimmäinen ihminen joka nousi ilmaan varjoliitimellä Sortavalassa.

 

Starttipellolta sitten kohti keskustaa.

 

Siten vain sulkimen pauketta Sortavalassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuossa piipunjuuren hotellissa yövyimme lennon jälkeen.

 

 

 

 

Siinä se pyhä kenttä josta ei Suomipoika saa ilmaan nousta

 

Noin läheltä kenttää operoimme eli starttipelto oikeassa reunassa ja kenttä vasemmassa. Tämä oli todella hieno ja mieliinpainuva lento ja tästä voi taatusti työntää sulan hattuun.

 

Se oli sitten siinä Tämä Venäjän reissu. Hotelliyön jälkeen ajoimme Värtsilän raja-asemalta Suomeen ja Kotia.

Suuret kiitokset vielä Pietarin lajitovereille Dimitri, Aleksei, Oleg ja George mahtavasta huolenpidosta. Aarnolle ja Ollille kiitokset hyvästä seurasta ja Ollille vielä erikseenkiitoksetVenäjän kielimuurin kaatamisesta.