Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesä-Heinäkuu 2013

28.6-2.7 Lapin reissu

 

Monena vuonna on tehnyt mieli käydä Pohjoisen Lapin maisemissa lentelemässä mutta aina on ollut jokin este eikä reissu ole toteutunut. Nyt kuitenkin oltiin taas sovittu Kokkosen jarin kanssa lähtöpäivä ja keliennusteetkin olivat sillä mallilla että todennäköisesti lennettävää säätä olis välillä tarjolla joten eikun matkaan vaan. Muita lentäjiä ei saatu houkuteltua tälläkertaa mukaan.

Ajelin Torstai-iltana Pyhäjärvelle Jarin tukikohtaan josta sitten startattiin matkaan Perjantai-aamuna.

Suuntasimme ensin iltalennolle Kajaaniin. Starttipelto löytyi muutaman kilometrin päästä Kajaanista kaakkoon. Ilmapuolustusta ei ollut tälläkertaa Kajaanissa joten lensimme kahdestaan.

 

Keli oli vielä hiukan röykkyinen ja kosteutta oli ilmassa paljon tehden kelistä suttuisen ja siten kehnon kuvaamisen kannalta.

 

Tihisenniemessä puhdistamo ja saha.

 

 

 

Tämä on tuttu paikka jossa on käyty jo vuosikymmenten ajan koiranäyttelyissä Tammikuun hyisinä keleinä. Nyt maisema näyttää varsin erilaiselta.

 

 

Kirkkohan se pittää aina kuvata.

 

 

Komeeta seutua

 

Jari siellä liihottelee Kajaanin yllä

 

 

Petäisenniskan aluetta. Tästä sitten lensime takaisin lähtöpaikalle ja suuntasimme kohti Kuusamoa. Näin oli saatu pää auki lentojen suhteen ja ei muutakun Pohjoista kohti, Jatkuu