Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2014

2.6 Lapin rajoilla

Alunperin piti lähteä Ruotsiin lentämään mutta siellä epävarmat kelit ajoi meidät lopulta suomen puolelle Pohjois-Pohjanmaan ja Etelälapin rajoille. Matkaan lähti minun lisäksi Jari ja Upi. Majapaikkana oli Iso-Syöte josta operoimme lähialueille.

Maanantai aamuna ajoimme Posiolle josta starttipaikaksi valikoitui ravirata. Raviradan kaarteesta ponkaisimme ilmaan. Tuo keskimmäinen ura on ollut kuulemma aikoinaan Ultralentäjien käytössä, mutta toiminta on hiipunut. Olisko syynä ollut liian pitkä ja

kivinen kiitotie?

 

 

Upi siellä lataa pärrävehkeitä kaikessa rauhassa, takaraivossaan huoli että jos vaikka muuten kaikki menis startissa hyvin niin vielä juoksussa saattaa saappaat hörpätä sisuksiinsa hevosen paskaa :) On se muuten jännä homma että koirien muutamista pötkylöistä pidetään kauhea älämölö ja hevosenpaskasta ei puhuta mitään vaikka sitä on joka paikassa niin ettei saappaan varret meinaa riittää :)

 

Vajaan neljän tuhannen asukkaan Posio on vesistöjen keskellä.

 

Jarihan se siellä liihottaa ja kuvailee tietysti vahingossa ihan samoja paikkoja. Sillälailla on kuitenkin jaettu tää homma että Jari pyrkii ottamaan sellasia taidekuvia kun taas minä inspiroidun enemmän alkuperäisen maiseman taltioinnista :)

 

Jotenki tuntuu että urheilukentän rakentaminen on täällä rahan tuhlausta kun juoksukelpoista suota riittää jokapuolella.

 

Palveluammatit pääelinkeinona täällä Posiolla. myös maataloutta Wikipedian mukaan täällä harrastetaan ja näkyihän se kyllä ilmastakin melko hyvin.

 

Tuosta kirkon ohi tultiin Posiolle. Ilma oli jo hiukan termiikin pilaamaa joten kameran laukaisuhetkeä piti välillä hiukan passailla.

 

Kirkon kohdalla tohti mennä matalemmalle kuvailemaan koska alla oli turvana peltoja potkurin työntövoiman äkillisen katoamistapauksen sattuessa kuvanottohetken tietämille.

 

Olis tuohon nyt voinut komiammankin rakentaa. Hautuumaa jossain muualla vai eikai ne nyt järveen sentään .. :)

 

Vähän laajemmin vielä

 

Näin oli Posiolaiset saatu heräteltyä maanantai aamuun ja päivä jatkui patikkaretkellä Posion länsipuolella olevaan Korouomaan.

 

Vieläkin jäätä jyrkänteessä

 

Lintumiehenä aina seurailen siivekkäitä ja täällä Korouomassa yhytin harvinaisen kotakyykän jonka selkähöyhenistä onnistuin saamaan tunnistettavan kuvan :)

 

Näin oli Posio korkattu ja lähdimme ajelemaan kohti Taivalkoskea. Jatkuu..