Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Heinäkuu 2013

28.6-2.7 Lapin reissu

 

1.7 Sodankylä

 

Matkalla Sodankylään Poikkesimme Petkulan kohdalla Kevitsan kaivokselle, mutta Jarilla ei ollut kulkulupaa portista sisään joten siitä suivaantuneena Jari ponkaisi ensimmäiseltä sivutieltä ilmaan ja meni ilmateitse kevitsan kaivokselle sisään. Itse lepuutin jalkaa koska tuulta ei ollut ja jalalla ei kyennyt juoksemaan mosa selässä. En edes yrittänyt.

 

Kaivos kuvattu.

 

Jatkoimme Sodankylään josta etsimme starttipaikkaa jota ei löytynyt joten muistiimme palautui hieno pelto n. 10 kilometrin päässä Sodankylästä Ivaloon päin Sattasessa josta ajoimme ohi tänne tultaessa. Tuosta oli hieno ponkaista ilmaan heikkoon tuuleen. Ukkonen sateineen oli mennyt hiljattain ohi joten keli oli rauhallinen. Hyvin pääsin ilmaan kipeällä jalalla ja ei muutakuin Sodankylää kohti.

 

 

Turistitkin hokanneet hienon maiseman.

 

Sodankylä lähestyy

 

 

 

 

 

Alhaalla soljuvat sumupilvet hiukan haittasi kuvaushommia.

 

Sodankylän kentällä oli portit kiinni kun kävimme siellä lento mielessä.

 

 

Keskustasta sitten pikkuhiljaa takaisinpäin.

 

Voimalaitos Kitisen joella

 

 

Laskuun lähtöpellolle.

 

Näin saatiin Lapinreissun viimeinen lento päätökseen ja fiilikset oli mahtavat. Tarkalle meni tämäkin lento nimittäöin laskun jälkeen ei olis enää startattu ilmaan ukkosen noustessa taas Idästä. Muutenkin jatkossa luvassa oli sateita ja tuulia joten lähdimme tästä kotia kohti. Mahtava reissu ja kiitkset Jarille hyvästä lentoseurasta. Seuraava Pohjoisen reissu tehdään käsivarren suuntaan.