Etusivu     Lentopäiväkirja     Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE Paramoottorit


LENTOPÄIVÄKIRJA


 

3. 3. 07 Vaasassa

Niinhän sitä suunnitelman mukaan lähdettiin aamulla Vaasaan. Rauno koukattiin Ylistarosta kyytiin. Vankilan rannasta pääs hienosti jäälle. keli näytti todella lupaavalta, eli aurinko paistoi ja lähes tyyntä. Pieni tuulenvire pyöri vähän joka suunnasta ja starttisuuntaa piti hiukan arpoa. Hienosti kuitenkin lähti pienen odottelun jälkeen ja merenrantakierros alkoi. Vaskiluoto

     

Rauno ja Aarno siellä tekivät vielä keliä

 

Sitte Aarno nykäs Tandemin naruista, mutta Jointt ei suostunut nousemaan. Itse kokeilin kans startata siivellä ja eka yritys oli järkytys. Kuin seinään olis naulattu siipi kiinni, ku narut kiristy.  Seuraava yritys piti sitte ottaa oikein asenteella, että on se ny saatana, ettei yhtä siipee saa punnattua ylös. Kyllä se sieltä vaan hirveellä työnnöllä nous potkurilla vielä avittaen hienoiseen tuuleen. Jos joku väittää, että hänellä on raskas siipi vetää päälle, niin ei ole kaveri Jointtia koittanu.

sorsat parveilee
   

Rauno täräytti Clementellä ja Karin entisellä siivellä ilmaan

   

Kaupunkilentojen jälkeen rupes nälkä jo vaivaamaan ja yleisöltä kuultiin, että yhdessä saaressa on lohikeittopaikka, niin päätettiin lentää sinne , syödä ja lentää takaisin. Tältä näytti ruokapaikka. Aarno siellä räimii yleisön iloksi. Itsekin hieman sorruin tuohon pintamutkitteluun yleisön paineesta.  Kovasti sai meidän vierailu saaressa huomioo ja katu-uskottavuus lisääntyi aimoannoksella, kun syönnin ja kahvien jälkeen startattiin rannasta taivaalle ja häivyttiin horisonttiin.  Makeeta.  Saaresta lensin metrin korkeudella takaisin kaupunkiin kelkkareittiä ja  vastaan tuli pari kelkkaa. Molemmat melkein pysähtyi ihmettelemään vastaantulevaa pintaliitäjää. Muutenkin huomas kaikesta, että Vaasassa ei Näitä vehkeitä olla nähty aiemmin. Kiinnostus oli sitä luokkaa.  
 

Laivaväylän päässä näkyi avovettä.