Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA


Lokakuu 2010

Länsi- Euroopan kierros 29.9 - 13.10

8.10 Troyes, Ranska (punainen piste)

 

Poikkesimme Perjantai-aamuna yhdellä pikkukentällä, mutta sumu esti lentämisen...

 

joten nautimme kentällä aamupalan. Aarno loihti jostain bensakanistereitten välistä mehevän patongin ja näin murisevat vatsat saatiin vaiennettua.

 

Matkalla Troyesiin. Näitä tuulimyllyn siipiä kuskattiin paljon Euroopan teillä.

 

Sitten saavuimme Troyesiin ja ei muuta kuin auto kytötielle ja siivet levälleen ja sikana ilmaan. Lentoonlähtö oli muotoutunut reissulla niin hektiseksi tapahtumaksi että kukaan ei kerennyt enää laittamaan edes tuulipussia pystyyn vaan tuulensuunta
aistittiin siinä samalla kun siipipussia auottiin. Auta armias jos kone oli unohtunut tankata edellisen lennon jälkeen, armotta oli viimeisenä pellolla kun muut räpsivät jo kuvia maassa murjottavasta onnettomasta tunarista. Lähtöjärjestys määräytyi hyvin pitkälti siitä kenen moottori oli ensimmäisenä auton perässä. Kun oikein meni kisa tiukaksi piti Aarnon kone jo ryypyttää auton sisällä ja ottaa lapasuojat pois. Tapsa ei lentänyt trikellä täällä.

 

Lentopaikka oli Troyesin keskustan Itäpulella joten näitä pikkupaikkakuntia vain kierreltiin. Kylät hyvin samanlaisia kaikki joten eipä ihmeempiä kuvattavia ollut täälläkään.

Tässä Lusigny-Sur-Barse niminen kylä

 

 

Siinäpä se oli sitten Ranska purkissa. Tässä kohtaa teimme päätöksen lähteä Belgian suuntaan jossa ennusteen mukaan olis lentokelejä. Toisena vaihtoehtona oli Lähteä käymään Normandiassa Atlantin rannikolla mutta se hylättiin kovien tuulien vuoksi, eli lentäminen voitti nähtävyydet tälläkertaa.

Jatkuu...