Etusivu    Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJA


 

Kesäkuu 2007

 

20.6. 2007

Viestilennolla Jalasjärvi - Ilmajoki.

Aarno laskeutui edelliseltä osuudelta Jalasjärven eteläpuolelle polttoaineen loppumisen vuoksi ja sain viestikapulan haltuuni. Itse olin jo levittänyt varusteet sovitulle pellolle, enkä voinut siirtyä laskupellolle koska Pohjanmaanradion toimittaja oli tullut paikalle haastattelemaan meitä viestilennon tiimoilta ja suora lähetys alkoi neljän minuutin kuluttua. Hiukan myöhemmin, kun olin lähdössä ilmaan, porhalsi paikalle vielä Jalasjärven paikallislehden toimittaja juttua tekemään. Hiukan näytösluonteisesti pyörin pellonpäällä, jotta tulis hyviä kuvia lehteen.

Aarno jäi tarinoimaan lehtitoimittajan kanssa pellonlaitaan, kun lähdin kohti Kurikkaa.

 

Termiikki oli jo selkeästi herännyt, joten lento oli jo melko epämiellyttävää. Edessä avautui Kurikkaan johtava peltoväylä

 

Kurikka siintää jo horisontissa

 

Kurikan taajamaa. Lähemmäksi keskustaa en mennyt, koska termiikki riepoi jo aikalailla peltoalueellakin.

 

Koskenkorvan viinatehtaan maisemia

 


Ilmajoen kirkon sain vielä kuvattua, mutta pian tämän jälkeen kone sammui, kun äkillisesti painoin kaasua lentääkseni korkeammalla kylän yli. Olin laihentanut seosta liikaa lennolla ja kone ei saanutkaan ainetta riittävästi . Laskeuduin sitten alla olevalle viljapellolle ennen keskustaa. Näin oli kapula kulkenut kahdeksannen osuutensa.


Luovutin kapulan lentoa seuraavana aamuna jatkavalle Viitalan Matille.