Etusivu    Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJA


 

Syyskuu 2008

Kesälentokauden päättäjäiset 20.9.2008

Päättäjäiset pidettiin täällä Ähtärissä ja pellonlaitaan oli saapunut yhteensä 13 pilottia ympäri suomea. kauimmaiset Hailuodosta, Tyrnävältä ja Helsingistä. Keli oli starttihetkellä ihan hyvä, eli sade oli tauonnut hiljattain ja tuulikin oli ihan kohtuullinen kuivaten hyvin nurmipellon pintaa. Suunnitelmissa oli lentää lenkki Itä-Peränne-Killinkoski-Alavus-Tuuri-Töysä-Ähtäri-Itä-Peränne.

Tällaista porukkaa oli saapunut paikalle. Osa puuttuu kuvasta.

 

Vuorotellen nousi varjot ilmaan Itä-Peränteen Hautolahden pellolta ja alettiin lipumaan Killinkoskea kohti. Hyvin pian selvis, että ei onnistu suunniteltu reitti alhaalla alle sadanmetrin korkeudessa roikkuvien kosteiden pilvien takia. Matkalla pitäisi ylittää kuitenkin suurempia metsäalueita muutaman sadanmetrin korkeudella. Ilma oli todella kosteaa. Päätettiin sitten kiertää matalemmalla ainoastaan Perännejärvi .

 

Pusaanjärven maisemissa liihotteli 13 liidintä, joka on uusi epävirallinen Suomenennätys yhtäaikaa ilmassa samalla paikalla olevien liitimien määrässä.

 

Osa kierti pilviä hipoen Ähtärin keskustan kautta.

 

Pilotit olivat kuitenkin lentoon tyytyväisiä kun päästiin edes tällainen lenkki kiertämään, koska sadealueet olivat kuitenkin ihan lähellä lentopaikkaa. Siivet olivat aivan märkiä laskeutumisen jälkeen.

Päättäjäisiä jatkettiin tästä ruokailulla ja iltaohjelmassa oli saunomista, lentovideoita ja kuvia menneen kesän lennoilta, sekä muuta huvittelua.

Kiitokset osanottajille.