Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesäkuu 2012

20-21.6 Ruotsin reissu

Neljän miehen voimin lähdettiin käymään pikaisesti Ruotsin puolella. Pääkohteena oli Göteborg jonne meidät oli haastellut lentämään Suomesta 80 luvulla sinne muuttanut varjoliitäjä Erkki luoma.

Tiistai päivä oli tuulinen joten ajelimme suunnitelman mukaan Öölannin saarelle jonne povattiin keskiviikkoaamuksi lennettävää keliä. Yövyimme saaren pääkaupungissa Borgholmissa.

Keskiviikkoaamuna ponkaisimme ilmaan Borgholmin vieressä olevalta nurmipintaiselta harrastekentältä.

Heti se leipominen alkoi ku oli puhe lähteä ripeesti lentoon :)

 

Aarno ottaa korkeutta Ruotsin suurimman rauniolinnan maisemissa Borgholmissa

 

 

Tämän linnan kohdalla oli lentokieltoalue joten ihan päälle ei tohtinut mennä.

 

Tässä näkymää Köpingistä kuvattuna Borgholmin suuntaan.

 

Leirielämää Köpingissä

Borgholmia vähän lähempää

 

Jari eksyi kuvausetäisyydelle

 

Borgholmin satamaa

 

 

Kirkko keskellä kylää

 

Borgholmin ja Köpingin kierroksen jälkeen takaisin kentälle jonka vieressä karjalauma sulassa sovussa tuulipussin kanssa. Nämä eivät korviaan lotkauta meidän päristelyille.

 

Kamat autoon ja kohti Färjestadenia joka sijaitsee Öölantiin johtavan sillan kupeessa. Aarno oli lentänyt ja laskeutunut sinne. Aarnon laskupelto Färjestadenissa houkutti meidät muut uudelleen ilmaan ja siinähän ei kerkiä kissaa sanomaan ku jo on ilimoo siipien alla.

No nouseehan se Jarikin sieltä vihdoin ja viimein, aina niitä saa ootella :) Jukalla kävi huono tuuri kun yritti startata myötätuuleen ja kun juoksu ei riittänyt oli seurauksena kaatuminen. Eihän se vielä mitään mutta kun kaasukahva jäi jumiin kehikon ja maan väliin imaisi potkuri siiven punokset akselinsa ympärille vaurioittaen samalla siipeä.

 

Ruotsin pisin silta Kalmarsund kulkee mantereen ja Öölannin välillä

 

Leirintäalue täälläkin

 

Färjestadenin satamaa

 

 

 

Tämän lyhyen päräytyksen jälkeen jätimme Öölannin ja jatkoimme matkaa kohti Göteboria. Jatkuu