Untitled Document
Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Elokuu 2011

19-25.8 Venäjän matka

Matka Uudesta Laatokasta jatkui tiistaiaamuna kohti Petroskoita.

Reitti kulki mm. kuuluisan Syvärin yli. Matkustajalaivoja kulkee tästä kohti Äänistä ja Petroskoita.

 

 

Sitten tultiin taas Karjalan puolelle. Petroskoihin johtava tie oli Pietarista asti hyväkuntoinen.

 

Sotamuistomerkki matkan varrella muistaakseni Pryazhassa

 

 

Sitten saavuttiinkin Petroskoihin

 

 

Pienenä haaveena oli että päästäis lentämään täällä mutta se osoittautui vaikeaksi. Kävimme Petroskoin pienemmällä lentokentällä kyselemässä mahdollisuuksia mutta paikalla ei ollut kuin joku nainen joka asui kenttäalueella ja ilmeisesti samalla vartioi harrastelentäjien varastorakennusta ja välineitä. Nainen soitteli jollekin mutta meille lopulta kerrottiin että lentomahdollisuutta ei ollut paramoottoreille. Kentällä oli rivissä yhdeksän Antonov An-2 konetta. Meinasimme lentää lopuksi matalalla Äänisen rannalla mutta rohkeus ei riittänyt siihenkään koska kenttä oli ihan vieressä ja lupaa ei ollut. Kysyimme vielä yhdeltä surffimieheltä että voisko tässä lentää ja onko täällä yleensäkään näkynyt paramotoristeja. Mies kertoi että tuolta ne on lähteny hotellin rannasta lentämään. Epäilimme kuitenkin että kaveri ei oikein tiennyt että mistä lentolaitteesta on kysymys joten lopuksi löimme hanskat tiskiin ja jätimme lentämättä täällä Petroskoissa.

 

Äänisen rannalla oleva turistialue oli hieno. Tuossa takana olevassa hotellissa yövyimme Ollin kanssa. Aarno säästi ruplia ja yöpyi kustannustehokkaasti Autossa hotellin parkkipaikalla.

 

Oli loistelias yökortteeri ja halpa.

 

Rannalla monenlaista patsasta

 

Aika hurjan näköinen vesikone röhnötti rantahiekalla.

 

Tiistaista siis muodostui turistipäivä. Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme keskiviikkoaamuna takaisin samaa M-18 tietä ja seuraavaksi menimme pellonlaitaan Aunuksessa