Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Heinäkuu 2013

28.6-2.7 Lapin reissu

 

1.7 Ivalo

 

Matka Nuorgamista Pykeijaan kulki pitkin Varangin huikaisevan kaunista vuonoa ja välillä oli ihan pakko pysähtyä ottamaan kuvia.

 

 

Starttipaikkoja Varangin vuonon maisemissa oli vaikka kuinka paljon, ei puuttunut kuin lentoon soveltuva tuuli. No toisaalta jos joka niityltä olis lennetty niin ei oltas ikinä Ivalossa.

 

Norjan Varangin vuonon rannalla sijaitseva Pykeija oli todella hieno ja erikoinen kalastaja kylä. Kylän kalastajat saavat nykyisin elantonsa kuningasravun pyynnistä. Kylässä asuu nykyään parisensataa asukasta.

 

Täräytimme pannukahvit Pykeijassa.

 

Pykeijasta ajelimme kohti Näätämöä. Neidenissä komia koski

 

Matkaa ei tarvinnut tehdä ilman seuraa

 

Taitaa porotkin kulkee 2T-bensalla nykyään.

 

Ajelimme yöksi Ivaloon josta löytyi starttipelto vasta seuraavana aamuna. Minulla kun oli hiukan koipi kipeä Nuorgamin kompuroinnin jäliltä niin päästin Jarin suosista ensin ilmoille :)

 

Ivalossa on autojen ja renkaiden ympärivuotinen testirata.

 

Paikkakunnan parhaat starttipaikat löytyy usein vasta ilmasta. Ilmassa oli hiukan pientä termoa mutta ihan kelpo keli kuitenkin.

 

Ivalon keskustaa.

 

 

Erikoinen kirkko Ivalossa.

 

Kähee biitsi Ivalojoen rannalla. Näin aamusta vielä tasaista mutta iltapäivästä jo varmasti kumpuileva rantamaisema :)

 

 

 

Jari tulossa lentokentän suunnasta.

 

Näin oli Ivalokin purkissa ja ei muutakuin laskuun lähtöpellolle. Juuri kun sain siiven irroitettua valjaista porhalsi paikalle joku moottoripyörällä. Motoristi oli Paikallinen Movapilotti Eskelisen Harri joka oli pongannut meidät ilmasta työmatkallaan. Harri oli hyvin innoissaan meidän tapaamisesta kun täällä Ivalossa ei juuri vieraita siipiä näy taivaalla. Juttelimme kauan ja lopuksi vielä kävimme tutustumassa Harrin työpaikkaan eli tuohon testirataan joka oli hyvin mielenkiintoinen lumiratoineen. Radalla oli toinenkin tuoreempi Movamies jonka nimeä en nyt muista. Kiitokset Harrille vierailusta.

Ivalosta jatkettiin lennon jälkeen kohti Sodankylää. Jatkuu.