Etusivu    Ilmakuvat    Lentopäiväkirja LENTOPÄIVÄKIRJA

Tällä lennolla on otettu kuvia paljon enemmän kuin mitä tässä jutussa on esillä. Jos kaipaat kuvaa jostakin lentoreitin kohteesta niin voit kysellä kuvaa sähköpostilla.


Kesä-Heinäkuu 2013

28.6-2.7 Lapin reissu

 

29.6 Kemijärvi

 

Matkalla Pohjoiseen havahduimme Jarin kanssa Kemijärven kohdalla lennettävän näköiseen keliin joten taas vain kiitotietä kärttäämään kylän tuntumasta. Aikamme pyörittyämme löysimme itsemme ison tukkilaanin päästä josta päätimme ponkaista taivaalle. Parempiakin starttimestoja on nähtyä mutta tämä sai nyt kelvata. Punokset tarttuilivat kiinni maasta pilkottaviin puunoksiin mutta niin vaan päästiin ekalla ilmaan. Aurinkoa ei näkynyt ja kuvat on siten hiukan värittömiä.

 

 

Kemijärvi lepää todella kauniissa maisemissa, vesistöä on ympärillä vähintäinkin riittävästi.

 

Uimarannalla oli juuri menossa jokin uimahyppytapahtuma. Harvalla paikkakunnalla on näin hienot hiekkarannat ihan vieressä.

 

 

Erittäin viihtyisän näköinen paikka tämä n. 8 tuhannen asukkaan Kemijärvi joka on Suomen pohjoisin ja vesistörikkain kaupunki.

 

 

 

 

Hauskuutin rannalla olevaa yleisöä pyörimällä rannan kohdalla alas ja lopuksi tein yhden kaarron matalalla veden päällä ihan yleisön edessä pienellä hetkellisellä riskillä kun oltiin niinkin luotettavalla koneella kuin Polini 130 matkassa :) Yleisö heilutteli iloisesti näytöksen jälkeen. Saattoi siellä joku toimittajakin napata rannalta kuvan.

 

 

Kävästiin lopuksi vielä sillan toisella puolella jossa v. 2008 lakkautettu Stora Enson sellutehdas.

 

 

ja takaisin kylälle

 

 

Sitten alas ja tukkipinojen viereen laskuun.

Näin oli hieno Kemijärven lento purkissa ja ei muuta ku eteenpäin sano Mannerheim. Jatkuu.