Etusivu     Lentopäiväkirja     Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJA


2006 MAALISKUU


27.3. 2006

RAPORTTIA RUOTSIN KEIKALTA JA VÄHÄN SUOMESTAKIN

Torstaina ajeltiin Tukholmasta Valviikkiin (250 km pohjoiseen) Pakolliset kuulumiset sukulaisten kanssa ja sitte ehdottelemaan lentotouhuja.  Vehkeet merenrantaan  venesatamaan lumipeitteiselle alueelle joka näkyy kuvassa keskellä. Tuuli oli vielä starttihetkellä sopiva.

Oikealla täysin rempattu iso kiviseinäinen koulu, joka remontin jälkeen tulikin yllättäin tarpeettomaksi ja myytiin yksityiselle 30 000 eurolla. Melko halpa sanoisin.
     

Näin kaunista seutua löytyy Ruotsista. Kylän takana Valvikin sellutehdas. Vasemmalla takana Ljysne. Molempiin kyliin laivaväylät auki. Satavuotisen sellutehtaan varjoon on syntynyt tehdastyöläisten kylä. Kirkkokin keskellä ja on kuulemma sekin myytävänä.
   


Tuota vasenta rantaviivaa seurasin kohti Ljysneä. Ei olisi tohtinut laskeutua muuta kuin ihan rantaan. 
   

Sahan satamassa lastin siirtoa
   

Kaunis Ljysnejoen suisto patoineen.
   

Ljysnen maisemaa
   

Olihan se Ljysnessäkin.
   

Valviikin kirkko Myydään tarpeettomana. 


Takaisin tullessa oli jo termot äityny aika vihaisiksi ja kirkon kuvaaminen oli jo tuskaa. Laskun jälkeen tuulikin oli jo kohonnut rististarttiluokkaan.  


16. 3. 2006

MERIKARVIA

Aivan loistavat olosuhteet Rannikolla. Merenjäällä pitävä lumipeite, joten hyvä startata kalasataman rannasta.  Yleisöä kertyi jonkinverran rannalle töllistelemään. Uteliaimmille piti vielä starttikin näyttää ekalennon jälkeen. Kovasti olivat haltioissaan lajista. Paikallislehden toimittajakin kävi jutun tekemässä meistä ja lupas lähettää lehdet luettavaksi.  

Merellä näkyi paksuja sumulauttoja, mutta onneksi Merikarvian keskusta oli sumusta vapaa.

Fin Forest

Janne ja Aarno siellä taitaa suunnitella lentoonlähtöä

 


15. 3. 06

LENTOKIIMAN TORJUNTAA TÄNÄÄN

Pakko oli käydä vajaan tunnin lennolla, kun ilma oli ku morsian täällä. Kiersin Perännejärven rantoja pitkin pinnoissa. Kiva mutkitella pitkin rantaviivaa ja kurvailla kaikki pienetkin lahdenpoukamat. Huomenna sitten merenrannalle Merikarvialle, vielä kerkiää mukaan.  

Arto  

Vääräkosken patotyömaa edistyy hiljalleen

Kesälentopaikka.


12. 3. 2006

ILMAHYÖKKÄYS VIMPELIIN

Janne haasteli tosiaan Vimpeliin lentämään ja meitähän ei tartte kahta kertaa pyytää. Lappajärven rantaan autolla, Reijo oli jo paikalla. Siitä sitten pikaisesti ponkastiin taivaalle kuvailemaan maisemia ja kohteita. Keli aivan huippua, kuten Janne ja Aarno jo kertoi. Lentämisestä taas oikein nautiskeli, kun siipi oli jäykistyny vain yhteen asentoon.   Nyt on taas lennetty kyllästymiseen asti. Kolmena päivänä peräkkäin lentoreissut. Lähemmäs tuhannenkilometriä maantiellä ja tiimaa vajaa kaks tuntia. Onkohan hyötysuhde pielessä? Typerää ja lapsellista touhua.  

Starttipaikka Lappajärven Itärannalla
   

 

Asutusta Lappajärven Itärannikolla  

Vimpeli City  

Kyrka