Etusivu    Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJA


2006 TAMMIKUU


31. 1. 2006

KESKISUOMEN TURNEE 3

Lopuksi Koskenpäähän, jossa minun koneen akku oli jo hyytynyt pakkasessa, joten Aarno lenti siellä


                                           

26. 1. 2006

SALALENNOLLA TÄNÄÄN

Joo nyt on niin kiihkeetä täälläpäin, että piti käyä vielä iltapäivälläkin lentämässä, jotta tämänpäivän ilmaherruus saavutettais ja koska keli oli pysyny kokolailla samanpuutuisena, eli yhtä huono, ku aamupäivällä, tosin pilvikorkeus oli noussu 250 metriin. Röykytti ikävästi nytkin ja kuvaaminen oli hankalaa.  

Yksi kuva kuitenkin kirkosta
 

 


26.1. 2006

SALALENNOLLA TÄNÄÄN

Aamupäivällä oli tänään nippanappa lennettävää keliä ja hetihän se piti hyödyntää. Aarnolle en sitten soittanut, ku aattelin, että töitä painaa niska limassa kuitenkin. Keli oli tosiaan melko röykkyinen ja valokuvaaminen oli todella hankalaa, myös pilvet roikkuivat n. 100 metrin korkeudella, joten ei häävit olosuhteet. Startissa oli sopiva tuuli, joten ei tarvinnut paljoa askeltaa.   Yllätys oli suuri, kun 15 minuutin lennon jälkeen katsoin otettuja kuvia tietsikalla. 52 ruutua ja ainoastaan 2 epätarkkaa kuvaa. Ei voi kuin ihmetellä tulosta uudella kameralla. Voi vain kuvitella jälkeä, kun sattuu kohdalle oikein kuvauskeli. Tämä oli kaukana siitä. Ilmeisesti tuosta vakaajasta on kuitenkin melkoinen hyöty möykkyiselläkin kelillä. Kameran paino ei haitannut lennolla, vaan pikemminkin teki vain jämäkkyyttä kuvaustilanteeseen.   Soittelin lennon jälkeen Aarnoa kahville ja oli hyvin kiireisen tuntuinen. Sain kuitenkin senverran udeltua, että oli Töysässä valmistautumassa juuri lentoon. No tuli sitten myöhemmin sieltä ja kertoi, että kävi tienaamassa puolet kameran hinnasta äsken. Kuulemma Viikholmin Janin mökki palanut viimeyönä ja että raunio kuvista saa seiskalta pari tonnia. Minä uskoin kaiken ja aloin kattoo Aarnon uudesta Canonista rauniokuvia, jolloin Aarno joutui paljastamaan, että puppua oli koko juttu. Näki kuulemma kylällä minut lentämässä ja alkoi sapettamaan kuulemma niin perkuleesti moinen salalentotoiminta, että päätti siltä seisomalta lyödä työkintaat tiskiin ja pakkas mosan autoon ja suunnisti naapuripaikkakunnalle lentämään, ettei pajan oven takana oottavat asiakkaat suivaantuisi ja muuttaisivat toiseen korjaamoon asiakkaiksi. Korjaamon oventakana näkyi jo sangen pitkä jono asiakkaita lennon jälkeen.  No täytyy enskerralla soittaa sitte, ettei tulis tälläsiä tilanteita.  

Arto

 

 


4. 1.

2006

HANGET KORKEAT NIETOKSET

Oli tosiaan hankalat olosuhteet tänään, eli kokolailla tyyntä ja lunta jäällä 30 cm. Juoksu ei meinannut enää sujua tuossa hangessa ja polvilleen meno oli tosilähellä startissa. Ainoastaan moottorin raaka voima pelasti tilanteen ja niin sitä lähdettiin ilmojen teille.