Etusivu    Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJA


2006 TOUKOKUU


7.5. 2006

PÄIJÄNTEEN ITÄPUOLELLA

Niin vaan tuli käytyä Keskisuomen miesten lentoparatiisissa Leivonmäellä. Kovasti oli porukkaa paikalla. Oulun miehet Siera ja Tervonen ( Uusia tulevia Clementepilotteja Mini2 135) olivat myös paikalla Tarkkaria hakemassa. On poijilla asenne kohdallaan, kun Oulusta saakka Leivonmäelle tarkkariin. Molemmat saivat PP2 tarkkarin läpi. Hinausolosuhteet oli aika kehnot takatuulen takia ja tyynempiä hetkiä piti odotella.     Me sitte lähdettiin termoilijoitten jälkeen tummuvaan iltaan pöristelemään ja uusia maisemia katselemaan. Minullakin oli lievä takatuuli startissa, koska piti juosta ihan tappiin, ennenkö maastairtautuminen tapahtui lähes täydellä tankilla ja kuvauskalustolla. Pikkukoneella startti olis taatusti epäonnistunu.   

Aarno kirjoitti: Nyt oltiin arton kankean osoittimen varassa ja sehän seisahtuu jo alle metrin tuulella, jolloin voi kuvitella tyynen vallitsevan.

vai tuulipussin syytä se oli ku ei päässy ilmaan. Kumma ku ei eväsrepun.  

Ahonen ja Isomäki siellä vuodattavat litratolkulla tuskan kyyneleitä otsanahkastaan . 3-4 starttiyritystä syö kyllä miestä rotanlailla tuossa lämmössä. Se on joskus tämmöstä.
  
 

Mahtava paana termotouhuihin
   

Upi starttas kentän päästä, jossa näytti olevan vakaammat termotuuliolosuhteet. Paikallistuntemuksesta ilmeisesti apua tässä tapauksessa.
 

Hermostuttiin Upin kanssa poikien odotteluun kentällä ja lähdettiin  kahdestaan Leivonmäen keskustaa kuvaamaan. Leivonmäen vaatimaton keskusta
   

Hienostihan tuo kirkko istuu metsikköön
 

Sitten aattelin lähteä käymään Joutsassa reilun kymmenen kilometrin päässä myötätuulen puolella. Kukaan ei näyttänyt lähteneen seuraamaan minua, joten yksin sai lentää reuhottaa.   Tässä varalaskupaikka ennen Joutsaa
 

reilun 4000 asukkaan Joutsan kunnan keskustaa

 

Joutsan kirkko
 

Joutsan keskustaa
 

Jäitä vielä järvessä Joutsan kupeessa
   

Sitten ajattelin lentää Luhangalle sivutuuleen, koska takaisin paluu kentälle Actionillakin olis ollut vaikeaa ja tympiää muutenkin lentää samaa jälkeä takaisin. Lähetin Aarnolle ilmasta tekstarin, että "aja Luhangalle"  Varmuudenvuoksi vielä soitin ja huusin puhelimeen saman viestin.   Luhangan kunnan keskusta näkyy vesistön takana. Todella hienoa seutua.
 

Näin vaatimaton, mutta luonnon kaunis Luhangan keskusta.  Laskeuduin muuten tuohon kirkon takana vähän kauempana keltaisen talon takana näkyvälle nurmialueelle.
 
 

Kiva pikku matkalento tämä ja laskupaikalle tuli heti "kauniita" tyttölapsia lirkuttelemaan lentäjälle. Monenlaista piti selvittää Aarnoa odotellessa. Kertoivat, että tähän ei pysty enää ensivuonna laskeutumaan, kun rakentavat siihen koulun. Taas yks laskupaikka vähemmän. 1h 45 min kesti lento.  
Suomen suurimpia puukirkkoja edustaa tämä luomus, jossa ei kuulemma ole edes lämmitystä. Siellä vois Tammikuussa tekarit katketa, ku innostuu oikeen veisaamaan.