Etusivu    Ilmakuvat     Omat kirjoitukset     Lehtijutut     CLEMENTE ParamoottoritLENTOPÄIVÄKIRJAHeinäkuu 2008

Euroopan reissu 25.6 - 4.7

 

4.7 Pärnu Viro

Liettuan Panevezusista suuntasimme Riikaan. Tuuli oli voimistunut päiväksi liian kovaksi lentämiseen, joten lähdimme Riikaan kaupunkikierrokselle kävellen. Osa porukasta lähti tässä vaiheessa jo varusteineen ajelemaan Tallinnaan ja kotia kohti. Neljä miestä jäi Riikaan haaveilemaan iltalennosta.

 

Tuolla Riikan korkeimman hotellin ylimmällä tasanteella kävimme ottamassa "ilmakuvia" kaupungista, tosin videokameralla.

 

Riikasta lähdimme iltapäivällä ajelemaan kohti Viron Pärnua, koska Latviassa tuulet estivät iltalennon. Pärnuun saavuimme illaksi ja Jarin kanssa menimme Hotelliin yöksi. Hyvin nukutun yön jälkeen aloimme etsiä starttipaikkaa aamulentoa varten. Merenrantahietikolta ei voinut startata esteiden ja maaltapäin käyvän heikon tuulen vuoksi. Sopivaa peltoakaan ei löytynyt joten päätettiin mennä lentokentälle kyselemään josko ihan lentokentältä päästäis ilmaan. Jari sai puhuttua luvan tornista ja aloimme levittää siipiä leikatulle nurmialueelle platan viereen. Radioyhteys piti kuitenkin olla lennon aikana ja tehtävä lankesi minulle, kun muilla ei ollut toimivia radiovehkeitä. Perussanastoa kerrattiin ennen lähtöä kentänlaidalla, jotta kommunikointi lennolla onnistuisi ja hyvinhän se lopulta sujui. Lennontiedottajan kalkatus väheni oleellisesti siinävaiheessa kun kysyin Do you speak finish :)

 

Pärnun kenttä

 

Neuvostovallan aikaisia konebunkkereita

 

Aarno liitää Pärnun ilmatilassa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin komee keli Pärnussa

 

Ensimmäiset auringonpalvojat jo etsiskelevät viltin paikkaa

 

 

 

 

 

 

 

Melko vähän vielä väkeä rannalla

 

Muutama aamuvirkku sentään kuitenkin

 

No niimpä tietenkin. Pitihän se arvata, missään ei saa lentää rauhassa, aina joku sooloilee.

 

Tämä olikin sitten reissun viimeinen lento ja lähdettiin kohti Tallinnan satamaa. Kaikenkaikkiaan upea reissu. Tuuria oli jokasuhteessa roppakaupalla, lämpötila pysytteli koko reissun päivisin lähempänä 30 astetta ja jokapäivä lennettävää keliä. Lentokalusto kesti kaikilla, samoin autot ja miehetkin pysyivät koko reissun lentokuntoisina. Reitin varrella ainoastaan Latviassa jäi lentämättä tuulen takia.